Γιατί οι χρήστες κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών πρέπει να βάζουν… αντηλιακό;

γιατί-οι-χρήστες-κινητών-τηλεφώνων-κα-555322

Όποιος χειρίζεται κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές χρειάζεται αντηλιακό. Aυτή είναι η συμβουλή του διάσημου Αμερικανού δερματολόγου της Τζένιφερ Λόπεζ, της Τζέρι Χολ, και άλλων διασημοτήτων.

«Το ανθρώπινο δέρμα κινδυνεύει από την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές τις οποίες χρησιμοποιούμε συχνά στην καθημερινότητά μας. Ο κίνδυνος είναι τέτοιος που θα πρέπει να συγκριθεί με την ηλιοθεραπεία» προειδοποιεί ο καθηγητής Χάουαρντ Μουράντ και προσθέτει: «Η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα smartphones και οι οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορεί να είναι βλαβερή για το δέρμα σας».

Για τον Αμερικανό γιατρό, «Οταν καθόμαστε επί τέσσερις ημέρες μπροστά από την «μπλε οθόνη» του υπολογιστή, οι βλάβες στο δέρμα μας είναι οι ίδιες σαν είχαμε κάνει ηλιοθεραπεία επί 20 λεπτά». Ο Χάουαρντ Μουράντ συμβουλεύει επίσης να καταναλώνουμε τροφές, όπως τα μούρα «goji», που εμπεριέχουν φυσικό αντηλιακό, και να βάζουμε αντηλιακή κρέμα που να εμπεριέχει το συστατικό λουτεϊνη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες,η λουτεϊνη είναι ένα αντιοξειδωτικό με πολύτιμη δράση που προστατεύει τους οφθαλμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κύρια ανησυχία της κοινής γνώμης για τα κινητά αφορούσε την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου λόγω της έκθεσης στην ακτινοβολία των κινητών. Αυτό όμως κρίθηκε απίθανο από τους επιστήμονες αφού η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων ανήκει στην κατηγορία των μικροκυμάτων και η οποία δεν είναι ιονίζουσα. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να προκαλέσει μεταλλάξεις στο DNA που να οδηγήσουν στην ανάπτυξη καρκίνου.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι συμβουλές που δίνει ο Αμερικανός δερματολόγος, Χάουαρντ Μουράντ για όσους χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές είναι:

1.Εφαρμόστε τουλάχιστον μια κουταλιά της σούπας αντηλιακό στο πρόσωπό σας και αλειφθείτε σε όλο το σώμα με κρέμα ποσότητας 35ml,

2. Καταναλώστε τρόφιμα με φυσικό αντηλιακό όπως, ρόδια, καρπούζια και ροζ γκρέιπφρουτ,

3. Τοποθετήστε στην οθόνη του υπολογιστή ένα μπλε φίλτρο φωτός.

Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook