Γιατί δεν πρέπει να τρυπάτε το κρέας με το πηρούνι

γιατί-δεν-πρέπει-να-τρυπάτε-το-κρέας-με-546633

Συχνά για να διαπιστώσουμε αν το κρέας που μαγειρεύουμε στην κατσαρόλα έχει ψηθεί, χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι και το τρυπάμε για να δούμε αν είναι έτοιμο.

Η μαγειρική αυτή συνήθεια ωστόσο έχει ως αποτέλεσμα το κρέας να χάνει τα υγρά του.

Ο σωστός τρόπος, για να μη χάσει το κρέας τα πολύτιμα υγρά του, είναι να το πιέσετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αν βρείτε αντίσταση και δείτε σταγόνες στην επιφάνεια του κρέατος, τότε έχει ψηθεί.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook