Γιάννης Χίνος: Παραίτηση με αιχμές για την διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

γιάννης-χίνος-παραίτηση-με-αιχμές-για-42611

emporikos syllogos xanionΤην παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου Χανίων, ανακοίνωσε ο κ. Γιάννης Χίνος, καταγγέλλοντας έλλειψη ομαδικότητας και «ανταλλαγή δαχτυλιδιών» στη λειτουργία του.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τα εξής:

xinos«Με λύπη και μετά από έντονο προβληματισμό, κατέληξα στην απόφαση της παραίτησης μου από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων. Ο λόγος που δραστηριοποιήθηκα πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, ήταν η πρόθεση μου να συμβάλω και εγώ από την πλευρά μου, σε μια ομαδική προσπάθεια για την διαμόρφωση συνθηκών, που θα βοηθήσουν στην επιβίωση και όχι τον αφανισμό των μικρών εμπορικών καταστημάτων και γενικότερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όμως δυστυχώς σταδιακά αποσαφηνίστηκε, ότι η λογική που επικρατούσε, ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που φανταζόμουν και μου έγιναν απόλυτα ξεκάθαρες οι νοοτροπίες που ευτελίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και αποδιοργανώνουν οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης ή διεκδίκησης των κοινωνικών ομάδων.

Έχει γίνει απόλυτα κατανοητό από όλους τους συναδέλφους, ότι δεν υπήρξε καμία διάθεση ομαδικότητας, αλλά ούτε ουσιαστικής συμβολής στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου. Αντίθετα υπήρξε ανταλλαγή δακτυλιδιών, αλληλοκάλυψη δεσμεύσεων και εκπλήρωση υποχρεώσεων, που άλλωστε πολύ λίγο ενδιαφέρουν και απασχολούν τα μέλη του Συλλόγου που δίνουν καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης.

Οι παραπάνω λογικές επιβεβαιώνονται και με την αγνόηση των αποφάσεων Γενικής Συνέλευσης αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου σε βασικά θέματα όπως αυτό των Κυριακών, τον διαχωρισμό της πόλης σε «καλούς» και «κακούς» συναδέλφους αλλά και του ελέγχου των πεπραγμένων, επικαλούμενοι νόμους ή νομικές γνωματεύσεις αντί για επιχειρήματα.

Δυστυχώς η αίσθηση που αποκόμισα στο μικρό χρονικό διάστημα της ενασχόλησης μου, είναι ότι  ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων δεν είναι εδώ για να μεταφέρει τα προβλήματα προς τα «πάνω», αλλά για να επιβάλει ως ιδανικές λύσεις αυτές που οι «πάνω» του υπαγορεύουν. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η πλειονότητα των νέων προσώπων που εμπλάκηκαν στα διοικητικά συμβούλια του συλλόγου τα τελευταία χρόνια  ή δεν ολοκλήρωσαν την θητεία τους ή περιορίστηκαν σε μία και μοναδική θητεία εκφράζοντας την αγανάκτηση τους.

Είμαι πεπεισμένος ότι και αυτές οι νοοτροπίες οδήγησαν και την πατρίδα μας στην κατάσταση που είναι σήμερα και θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι αυτές οι λογικές όχι απλά δεν μου ταιριάζουν αλλά και θα συστρατευτώ με όλους αυτούς που αγωνίζονται να τις ανατρέψουν.

Όλοι εμείς οι μικροί έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουμε γίνει κυβερνητικός στόχος  αφανισμού, με απόλυτη αδιαφορία ακόμα και για την διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ό δρόμος είναι δύσκολος και πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους να συντονιστούμε, να ενωθούμε και να διεκδικήσουμε εμείς για λογαριασμό μας.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η παραίτησή μου από το ΔΣ δεν δηλώνει και παραίτηση από τη προσπάθειά για ανάδειξη και επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων του εμπορικού κόσμου. Αντίθετα συνιστά πράξη ευθύνης έναντι των συναδέλφων, συνειδητή επιλογή ανάδειξης των προβλημάτων του συνδικαλιστικού χώρου των εμπόρων και ταυτόχρονα πρόσκληση για μαζική συμμετοχή και ενεργοποίηση, προκειμένου να κατακτήσουμε  μια νέα νοοτροπία και δυναμική  προς όφελος των εμπόρων  και όχι των ατομικών φιλοδοξιών και παραλυτικών ισορροπιών.

Γιάννης Χίνος»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook