Γιάννης Σαρρής: «Μνημείο εγκατάλειψης το ΒΙΟΠΑ»

γιάννης-σαρρής-μνημείο-εγκατάλειψη-142180

sarris viopa«Μνημείο εγκατάλειψης» χαρακτήρισε το ΒΙΟΠΑ ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων κ. Γιάννης Σαρρής, μετά από συναντήσεις που είχε χθες με επιχειρηματίες και καλλιτέχνες.

Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού, ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Ένα πρότυπο εγχείρημα στέγασης και χωροθέτησης βιοτεχνικών επιχειρήσεων και καλλιτεχνικών εργαστηρίων, που θα μπορούσε να είναι φυτώριο τεχνών και τεχνικών, πλουτοπαραγωγική μονάδα, πόλος έλξης τουριστών και προώθησης του πολιτισμού και της παράδοσής μας, αργοπεθαίνει. Αυτή είναι η εικόνα που μετέφεραν οι επιχειρηματίες και οι καλλιτέχνες με τους οποίους συναντήθηκε, την Τρίτη, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Σαρρής και υποψήφιοι του συνδυασμού Πρωτοβουλία Πολιτών.

Η τριπλή υπόσταση του ΒΙΟ.ΠΑ., ο φορέας διαχείρισης, το Καλλιτεχνικό Χωριό και η Θερμοκοιτίδα Νέων Επιχειρήσεων βιώνουν χρόνια τώρα σταδιακή απαξίωση και εγκατάλειψη, με αποτέλεσμα οι βιοτέχνες να έχουν περιέλθει σε απελπιστική θέση. Με ενοικία πανάκριβα, ληγμένα συμβόλαια μίσθωσης -που δεν τους επιτρέπουν να ενταχθούν σε κανένα πρόγραμμα-, χωρίς συγκοινωνία που να συνδέει τακτικά και επαρκώς τις εγκαταστάσεις του ΒΙΟ.ΠΑ. με την πόλη, με ελλιπή σήμανση για να οδηγούνται οι επισκέπτες, παλεύουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να βιοποριστούν.

Διεκδικούν τις παροχές που δικαιούνται όλοι οι πολίτες που πληρώνουν στη δημοτική αρχή δημοτικά τέλη, και μάλιστα αυξημένα. Διεκδικούν τη στοιχειώδη ανταπόδοση: συντήρηση και επιδιόρθωση του δικτύου ύδρευσης του ΒΙΟ.ΠΑ., του φωτισμού, αποκομιδή των απορριμμάτων, καθαριότητα.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι βιοτέχνες και καλλιτέχνες που έχουν έδρα το ΒΙΟ.ΠΑ. και το Καλλιτεχνικό Χωριό, το μοντέλο διοίκησης που μέχρι σήμερα δοκιμάστηκε είναι σαφές ότι δεν αποδίδει, και όσον αφορά τη σύνδεση με την τοπική κοινωνία και τη δημοτική αρχή. Ζητούν, λοιπόν, να υλοποιηθεί μια νέα μελέτη βιωσιμότητας απο τους φορείς της πόλης, όπως το ΤΕΕ, ώστε να επανακαθοριστεί το μοντέλο διοίκησης.

Από την πλευρά της, η Πρωτοβουλία Πολιτών και ο Γιάννης Σαρρής τόνισαν ότι το ΒΙΟ.ΠΑ. δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση, είναι θύμα της πολιτικής εγκατάλειψης της βιοτεχνικής και βιομηχανικής δραστηριότητας στη χώρα μας -όπως θύμα της είναι και το κλείσιμο του ΕΟΜΜΕΧ- απέναντι στην οποία χρειάζεται να αγωνιστούμε συντονισμένα. Ως δημοτική αρχή, η Πρωτοβουλία Πολιτών πρόκειται να δώσει προτεραιότητα στην πρότυπη δραστηριότητα των βιοτεχνών και καλλιτεχνών που εργάζονται στο ΒΙΟ.ΠΑ. και το Καλλιτεχνικό Χωριό, επιδιώκοντας και διευκολύνοντας την προβολή της δουλειάς τους, γιατί μοιράζεται μαζί τους την πεποίθηση ότι αποτελούν μέρος της πολιτισμικής παράδοσης και της ευημερίας του δήμου και των δημοτών του.

Η στήριξη της τοπικής μικρής κλίμακας επιχειρηματικότητας, η τοπική παραγωγική ανασυγκρότηση, η αναζωογόνηση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα πραγωγής, αποτελούν έναν από τους βασικούς στόχους της κίνησης μας, πρόσθεσε ο Γιάννης Σαρρής.»

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook