Γιάννης Γιαννουδάκης | Ο Χανιώτης που τους «κουζούλανε» στο »ΜΠΡΟΥΣΚΟ»

γιάννης-γιαννουδάκης-ο-χανιώτης-που-τ-90193

brousko2

O Γιάννης Γιαννουδάκης είναι ο Χανιώτης που βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 »ΜΠΡΟΥΣΚΟ».

Μιλήσαμε μαζί του και μάθαμε πρώτοι όλα όσα συνέβησαν στα παρασκήνια των γυρισμάτων. Διαβάστε για τις κούπες που έμαθε στον Αποστόλη Τότσικα και την σούστα που έδειξε στην Εβελίνα Παπούλια.

  • Πώς έγινε η πρώτη επικοινωνία με τον σκηνοθέτη της σειράς;

Η πρώτη επικοινωνία έγινε το Νοέμβριο του 2012 – όταν σε συνεννόηση με τον αδερφικό μου φίλο και συνεργάτη Μύρωνα Καλογεράκη μας έγινε πρόταση να πάμε σε κάστινγκ για χορευτές στο σίριαλ που θα γινόταν τότε για την Κυπριακή τηλεόραση. Το ραντεβού ήταν σε ένα ξενοδοχείο της πόλης μας, όπου ήταν πολλοί οι ενδιαφερόμενοι, αλλά μάλλον με το χιούμορ που μας διακρίνει και τον αυθορμητισμό πήραμε τη θέση.

brousko5

  • Πώς ήταν η συνάντηση σου στα γυρίσματα με τον Αποστόλη Τότσικα και την Εβελίνα Παπούλια;

Η πρώτη μας συνάντηση με τον Αποστόλη Τότσικα έγινε στο γύρισμα του γάμου. Εμείς τότε έπρεπε να υποδυθούμε τους φίλους του γαμπρού που θα > το γλέντι. Εκεί ξεκινήσαμε λοιπόν να τον > λέγοντας του : Γεια σου γαμπρέ κ.α. και εκείνος χαμογελαστός, πάντα φιλικότατος και απίστευτα επικοινωνιακός, ήρθε κοντά μας, κάτσαμε και ανταπόδωσε τα πειράγματα. Στη διάρκεια του γυρίσματος τον μάθαμε να πίνει και κούπες όπως και θα δούμε στις οθόνες μας. Η στιγμή που με συγκίνησε ήταν στο γύρισμα του τρέιλερ για το κανάλι, ήταν η μέρα που έφευγε και ενώ ετοιμαζόταν για το αεροδρόμιο πήρε τα πράγματά του για να φύγει και ενώ τους είχε χαιρετήσει όλους, σταματάει, αφήνει τις βαλίτσες, γυρίζει και μου λέει: «Εσένα είναι δυνατόν να φύγω και να μη σε ευχαριστήσω και να σε χαιρετήσω προσωπικά;»

brousko4

Ήταν για μένα μια στιγμή πολύ δυνατή όταν με αγκάλιασε και με αποχαιρέτησε Και τώρα η αδυναμία μου, Εβελίνα Παπούλια. Δεν ήξερα ότι στο γύρισμα θα ήταν και εκείνη. Εντυπωσιακή με τον αέρα που τη διακρίνει, ήρθε, έκατσε δίπλα μας και με μιας έγινε μέλος της παρέας : ένας απλός, ευγενικός και πανέμορφος άγγελος που δεν αρνείται ποτέ και σε κανένα να φωτογραφηθεί μαζί της… όσο κουρασμένη και να είναι.

Σημαντική στιγμή η σκηνή που εμείς πρέπει να χορέψουμε μαζί οι δυο μας ,που η Εβελίνα δεν έχει ξαναχορέψει κρητικούς χορούς και που εγώ 10 λεπτά πριν το γύρισμα την μαθαίνω. Ναι, σε δέκα λεπτά έμαθε σούστα, συρτό και σιγανό. Όταν τελείωσε η σκηνή μας με μια αγκαλιά και ένα φιλί με ευχαρίστησε.

  • Τους αφιέρωσες κάποια μαντινάδα;

Αφιέρωσα στους σκηνοθέτες Ανδρέα Γεωργίου και Στάμο Τσάμη τρεις μαντινάδες – οι δυο δικές μου

Θα ‘ρθει μια μέρα σίγουρα σε τούτον τον πλανήτη,

που θα γενούν ένα νησί η Κύπρος και η Κρήτη

Κύπρος και Κρήτη δίδυμες, η μία με την άλλη,

κι άμα πονά η μια απ’ τις δυό, πονάει και η άλλη

ΜΕ ΜΡΟΥΣΚΟ ΕΣΕΙΣ ΕΝΩΣΑΤΕ ΤΗ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΗ ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗ ΘΑ ΓΕΝΕΙ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΣ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.

  • Ποιος είναι ο χαρακτήρας που υποδύεσαι;

Ο ρόλος μου είναι ο φίλος του γαμπρού, Αποστόλη Τότσικα, που βρίσκεται σε κάθε γλέντι : χορεύει, τραγουδάει και βάζει μπροστά το γλέντι στα πρώτα επεισόδια. Είμαι περήφανος και πολύ χαρούμενος που ο Στάμος Τσάμης και ο Ανδρέας Γεωργίου με έκαναν μέλος της ομάδας του «Μπρούσκο» και μου έδωσαν την ευκαιρία να βάλω και εγώ το στίγμα μου σε αυτή την παραγωγή.

brousko1

  • Περίμενες όλη αυτή την απήχηση από τον κόσμο, πριν αρχίσει καν να προβάλλεται η σειρά;

Ήταν αναμενόμενο Παντελή μου και θα στο εξηγήσω με τον πιο απλό τρόπο. Όταν έχεις να κάνεις από την παραγωγή με έναν υπέροχο άνθρωπο τον Κούλλη Νικολάου, με σκηνοθέτες δυο απίστευτους ανθρώπους με ταλέντο, μεγάλες εμπειρίες σε επιτυχημένα σίριαλ που τα αγαπήσαμε και με ανθρώπινα στοιχεία – που λίγα στις μέρες μας βρίσκουμε, ε τότε η επιτυχία είναι σίγουρη. Τώρα όσο για τη απήχηση που είχε σε μένα η αλήθεια είναι ότι είχε λίγη καζούρα από τους κοντινούς. Όπως ξέρεις τώρα και λίγο καιρό ασχολούμαι με το τραγούδι, τώρα πήρα μέρος και στο Μπρούσκο και είχαμε κάτι σχολιάκια πειρακτικά, αλλά βλέπω και ανθρώπους που δεν με γνωρίζουν και πλέον το πρόσωπό μου έχει γίνει κάπως αναγνωρίσιμο.

  • Ποια ήταν για σένα η πιο δυνατή στιγμή στα γυρίσματά σας στην Παλιά Πόλη;

Η κάθε στιγμή ήταν δυνατή σε αυτά τα γυρίσματα και δεν είναι λόγια εντυπωσιασμού και εντυπώσεων.

Έχω και μια ιστορία για όλα τα παιδιά που εργάστηκαν γι αυτή την παραγωγή και χρειάστηκαν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Θα σου πω δυο αστείες και γρήγορες. Στο γύρισμα γάμου οι σκηνοθέτες μας λένε ότι σηκωνόμαστε χαρούμενοι στο γλέντι και θα ήθελαν να εκφραστούμε αυθόρμητα σαν να είμαστε στο γάμο του κολλητού μας έτσι και γίνεται. Σηκωνόμαστε βγάζουμε και δυο μπιστολιά (της παράγωγης) παίζουμε τις μπαλωθιές μας και πιάνουμε το χορό, αλλά επειδή είμασταν χαρούμενοι για το κολλητό μας που παντρεύεται όπως χορεύουμε, αλλάζουμε θέσεις μπαίνω πρώτος εγώ και ο απίστευτος Μύρωνας (ο ζημιάρης της παρέας) κατεβάζει ντεκόρ πιάτα & ποτήρια κάτω. Τότε ξεκίνησαν όλοι οι ηθοποιοί και πέταξαν και από κάτι στη πίστα. Όλα αυτά ήταν εκτός σεναρίου, αλλά ο αυθορμητισμός πέρασε και ήταν όπως μας είπαν πολύ καλό. Στο δεύτερο γύρισμα για το τρέιλερ που παίζεται στις τηλεοράσεις μας, μια κυρία ηλικιωμένη μπαίνει από το πουθενά στη μέση του γυρίσματος και κάθεται ανέμελη καταμεσής. Τα παιδιά από τη παράγωγη με πολύ ευγενικό τρόπο προσπαθούν να της εξηγήσουν ότι πρέπει να αποχωρήσει. Το γύρισμα έχει σταματήσει για κανένα πεντάλεπτο και όταν ρωτώ το σκηνοθέτη, Στάμο Τσάμη τι θα γίνει, μου λέει η κυρία δεν φεύγει. Τότε παίρνω πρωτοβουλία, κατευθύνομαι προς τη γιαγιά με τη φορεσιά την παραδοσιακή – λίγο η κούραση λίγο ο ήλιος της λέω:

«Θεια γιάντα δεν πας να μαγειρέψεις να μας αφήσεις να κάνουμε τη δουλειά μας σήμερα να δούμε άνε τελειώσουμε;» και ενώ την είχαν παρακαλέσει και έλεγε ξερά όχι, τότε μου λέει με απίστευτο τρόπο: «Ναι παΐδι μου, ώρα μου είναι». Τότε γυρνώ γελώντας και λέω στο Στάμο Τσάμη, τι άλλο θα κάνω σε αυτό το σίριαλ ρε παιδί μου& όλοι ξέσπασαν σε γέλια.

brousko3

  • Θυμάσαι να μας πεις κάποιο ξεχωριστό στιγμιότυπο από τα backstage;

Ξεχωριστό για μένα ήταν κάθε δευτερόλεπτο και έχω προαναφέρει κάποια. Θα συνεχίσω με αυτά που μας έκαναν να γελάμε, καθότι και πειραχτήρι. Όπως πάντα δεν μπορούσα να κρατηθώ, γυρίζουμε λοιπόν, τη σκηνή του τρέιλερ. Ο Αποστόλης Τότσικας με την Ελένη Βαίτσου βρίσκεται μέσα στο πατητήρι, εγώ πίσω τους χορεύω. Οι εντολές σκηνοθετών ήταν να πατάνε σταφύλια με ρυθμό μουσικής. Εγώ τους βλέπω μέσα στο πατητήρι με το αναπήδημα σαν μαχητές σε ρινγκ τότε δεν αντέχω και λέω στον Αποστόλη δυνατά » με ένα άπερκατ θα τη ξαπλώσεις, Αποστόλη κάντο» και ενώ αυτός σοβαρός κοιτά στα μάτια την Ελένη με το σοβαρό – άγριο βλέμμα ξεσπά στα γέλια τον ερωτάνε τι έγινε και αυτός λέει: «Δεν ακούσατε τι μου είπε ο τρελός πάλι;»

  • Θεωρείς ότι είναι μια σειρά που θα κάνει καλό στα Χανιά;

Σίγουρα θα κάνει καλό στη πόλη μας μια καθημερινή σειρά. Έχουμε την ευτυχία και την τύχη να ζούμε στην ομορφότερη αν όχι σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου. Αυτό σίγουρα κάποιοι δεν το ξέρουν, μέσα από το «Μπρούσκο» λοιπόν, θα δίνεται μέσα από τους δέκτες της τηλεόρασης η ευκαιρία να διαφημιστεί η πόλη μας με το καλύτερο τρόπο και από τους καλυτέρους συντελεστές.

  • Γιατί πιστεύεις ότι οι κρητικοί χαρακτήρες τραβούν όλη την υπόλοιπη Ελλάδα;

Είμαστε ράτσα αλλιώτικη από τους υπόλοιπους Έλληνες, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω σίγουρα κανέναν. Έχουμε κάποια στοιχεία που είναι ζηλευτά όπως και κάποια που είναι προς αποφυγήν. Η κρητική φιλοξενία, ο τρόπος ζωής, τα έθιμα, η παραδόσεις, οι χοροί τα τραγούδια και σαφώς η ιστορία μας, μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από τους υπόλοιπους Έλληνες. Φαντάσου τώρα ότι ο Χίτλερ (διάλε το μεγαλύτερο του κόκκαλο) αναγνώρισε στον κρητικό λαό το ασήχαστο φρόνιμα του.

  • Τι θα δούμε τον Οκτώβριο στο Μπρούσκο από τα Χανιά; Πες μας το μυστικό που πιστεύεις ότι θα καθηλώσει τους τηλεθεατές

Επιστρέφει η ελληνική μυθοπλασία στα καλύτερα της, δια χειρός Βάνας Δημητρίου. Η πρώτη ελληνοκυπριακή παραγωγή που τηρεί με συνέπεια τα ήθη και έθιμα του ελληνισμού. Από τον Οκτώβριο λοιπόν, στις τηλεοράσεις μας θα βλέπουμε επιτέλους ένα Ελληνικό σίριαλ πρώτον και κυριότερο για μένα. Είμαι σίγουρος θα τρίζουν τα κόκκαλα των πρόγονων μας με την τουρκική τηλεόραση που έχουμε και αφήνουμε τόσο ταλαντούχους ηθοποιούς και σκηνοθέτες στην τύχη τους. Δεύτερον έχουμε μια ιστορία αγάπης και παράνομου ερώτα που θα μας το αποδώσουν οι πιο ταλαντούχοι ηθοποιοί και συντελεστές αυτό και μόνο είναι δυνατό να καθηλώσει κάθε ηλικίας τηλεθεατή στο καναπέ του καθημερινά για να μεθύσει με το Μπρούσκο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook