Γεροβασίλη: Μέχρι τον Ιούλιο η προκήρυξη για την κάλυψη 200 οργανικών θέσεων αρχαιοφυλάκων

γεροβασίλη-μέχρι-τον-ιούλιο-η-προκήρυ-488956

Στη φάση της υλοποίησης βρίσκεται η δέσμευση του πρωθυπουργού για 200 μόνιμες προσλήψεις στη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, ενώ παράλληλα εγκρίθηκε η πρόσληψη 1.314 εποχιακών φυλάκων και νυχτοφυλάκων για τους ίδιους χώρους.

Αυτό ανέφερε στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ιάσωνα Φωτήλα. Σύμφωνα με την ενημέρωση της υπουργού, έχει εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί, η σχετική προκήρυξη για την κάλυψη 200 κενών οργανικών θέσεων κλάδου ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, με προτεραιότητα στις νησιωτικές περιοχές, όπως είχε εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η ίδια προκήρυξη η οποία θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ, θα περιλαμβάνει και την κάλυψη 15 κενών οργανικών θέσεων κλάδου ΠΕ Πολιτιστικής Διαχείρισης.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε επίσης, ότι για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους εγκρίθηκε για φέτος η πρόσληψη 1.314 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων (Ημερήσιοι Φύλακες, Νυχτοφύλακες κ.ά.) με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. (ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) διάρκειας 7 μηνών. Με τον τρόπο αυτό, σημείωσε η υπουργός, θα καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό, εξαιτίας του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, κατά την τουριστική περίοδο (1η Απριλίου και έως την 31η Οκτωβρίου).

Σχετικά με την παραμονή ή επάνοδο συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων στην υπηρεσία τους, κατόπιν δικαίωσής τους από τα δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν, η υπουργός ανέφερε ότι αναμένεται η απόφαση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την κατάταξή τους σε θέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook