Γερμανία: Αυτοκτόνησε ύποπτος που κρατούνταν για σχεδιασμό βομβιστικής επίθεσης

γερμανία-αυτοκτόνησε-ύποπτος-που-κρα-417574

Ένας άνδρας από τη Συρία, ο οποίος φερόταν να σχεδίαζε βομβιστική επίθεση σε αεροδρόμιου του Βερολίνου, αυτοκτόνησε ενώ κρατούνταν από την αστυνομία σε κέντρο της Λειψίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας.

Η αστυνομία πιστεύει πως ο Τζαμπέρ Αλμπάκρ, 22 ετών, ο οποίος ζούσε στη Γερμανία από πέρσι, σχεδίαζε επίθεση που έμοιαζε με αυτές του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2015, όπου σκοτώθηκαν 130 άτομα, και του Βελγίου τον Μάρτιο, όπου σκοτώθηκαν 32 άτομα.

«Το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου 2016, ο Τζαμπέρ Αλμπάκρ, ο οποίος ήταν ύποπτος σχεδιασμού μιας σοβαρής επίθεσης, αυτοκτόνησε στο κέντρο κράτησης του νοσοκομείου των φυλακών της Λειψίας», ανέφερε το υπουργείο.

Νωρίτερα ο γερμανικός ειδησειογραφικός ιστότοπος Spiegel Online είχε ανακοινώσει ότι ο Αλμπάκρ βρίσκονταν υπό 24ωρη παρακολούθηση λόγω του αυξημένου κινδύνου αυτοκτονίας ή απεργίας πείνας. Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA μετέδωσε ότι ο άνδρας κρεμάστηκε στο κελί του.

Ο Αλμπάκρ συνελήφθη τη Δευτέρα αφού δύο συμπατριώτες του τον έδεσαν στο διαμέρισμά τους στη Λειψία και κάλεσαν την αστυνομία. Ο τρόπος σύλληψής του έχει εγείρει ερωτηματικά για πιθανό λάθος της αστυνομίας που δεν κατάφερε να τον συλλάβει το Σάββατο, με αποτέλεσμα να εξαπολύσει διήμερο ανθρωποκυνηγητό για την εύρεσή του.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook