Γεμάτο συγκίνηση το αφιέρωμα «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων | Photos

γεμάτο-συγκίνηση-το-αφιέρωμα-όλοι-δι-451370

Μια βραδιά διαφορετική από τις άλλες, αφιερωμένη, στον ξεχωριστό κόσμο των ανθρώπων με αναπηρία, 12 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, για τους αληθινούς ήρωες, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και για την καθημερινότητα τους, προβλήθηκαν στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, το απόγευμα της Τετάρτης.
festtΈνα αφιέρωμα με τίτλο «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», και 12 ταινίες για ΑμεΑ, από τις οποίες οι μισές προβλήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο.
fest«Αυτό που θέλουμε να δείξουμε, μέσα από αυτό το αφιέρωμα, είναι να βρεθούμε πιο κοντά και να έχουμε περισσότερες εικόνες από ανθρώπους που βιώνουν την αναπηρία, ζουν δίπλα μας και εμείς δεν τους βλέπουμε. Έχουμε επιλέξει να ζητήσουμε την παρέμβαση τεσσάρων ατόμων με αναπηρία που ζουν σε αυτή την πόλη, ώστε να καταθέσουν κάτι από την ζωή τους και την εμπειρία τους, τις δυσκολίες τους και πώς ζουν την καθημερινότητα τους», δήλωσε στο zarpanews.gr, ο Ματθαίος Φραντζεσκάκης, Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και της εκπαιδευτικής δράσης cineΜαθήματα.

fessΤα άτομα που μίλησαν επίσης κατά τη διάρκεια των ταινιών ήταν οι:

Σπύρος Κουτσορινάκης, Ηλεκτρονικός Μηχανικός / Μηχανικός Υπολογιστών

Ειρήνη Μαυροματάκη, υπάλληλος ΕΛΤΑ, περφόρμερ

Αντώνης Τσαπατάκης, παραολυμπιονίκης

Γιάννης Ερηνάκης, γυμναστής / μέλος εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης κωφών

και οι σκηνοθέτες Δημήτρης Κατσιμήρης και Ίρινα Μπόικο.tsapatakisΟ Αντώνης Τσαπατάκης, παραολυμπιονίκης, τόνισε ότι: «Ήρθαμε εδώ αυτή την ξεχωριστή ημέρα, με σκοπό να εκφράσουμε ο καθένας τον δικό του αγώνα, τον τρόπο που ενταχτήκαμε στην κοινωνία. Εγώ προσωπικά έπρεπε να καταθέσω όλη μου την ψυχή, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα, αυτή η ένταξη. Σίγουρα, δεν αντιμετώπισα κανένα ρατσιστικό πρόβλημα, όμως πολύς κόσμος δεν γνωρίζει πώς τα κατάφερα, πώς είναι η ζωή μου, και ευτυχώς που υπάρχουν αυτές οι ταινίες και προβάλουν το πρόβλημα της κοινωνικοποίησης των ατόμων με αναπηρία και το πώς ζουν. Ελπίζω μετά από τις ταινίες και την συζήτηση όλοι μας να βρούμε αυτή την παιδεία που μας λείπει και να καταλάβουμε τι εστί άτομο με αναπηρία».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook