Γελάει ο κόσμος… Ξενοδόχοι: Η «Σχολική Ανάπαυλα» θα τονώσει τον τουρισμό

γελάει-ο-κόσμος-ξενοδόχοι-η-σχολική-29135

ski2Την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων αναφορικά με τη θέσπιση εβδομάδας «Σχολικής Ανάπαυλας» κατά τη χειμερινή περίοδο περιέγραψε στο nooz.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Ρέτσος.

«Είναι μια πρόταση που πρωτοκατέθεσε η ΠΟΞ πριν από τρία χρόνια και αφορά στην λειτουργία ενός εμβόλιμου τετραημέρου ή πενθημέρου διακοπών κατά τα πρότυπα του ευρωπαϊκού ski week, παραφράζοντας το εδώ στην Ελλάδα προκειμένου να τονωθεί ο εσωτερικός τουρισμός, ο οποίος παρουσιάζει μεγάλη καθίζηση τα τελευταία πέντε χρόνια», τονίζει.

Και επισημαίνει:

«Η λογική είναι για κάποιο διάστημα μεταξύ της Πρωτοχρονιάς και του Πάσχα να κλείσουν τα σχολεία από δύο μέχρι τέσσερις μέρες, ανάλογα με τις δυνατότητες του υπουργείου κι αφού βρεθεί τρόπος αντικατάστασης των διδακτικών ωρών, κι αυτό το διάστημα το οποίο λογικά θα κολλήσει με Σαββατοκύριακο οι ενώσεις ξενοδόχων θα δώσουν ιδιαίτερα προνομιακές τιμές και μεγάλες εκπτώσεις για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς προκειμένου να ταξιδέψουν, όσοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω κρίσης, δηλαδή κατά τα θεσμοθετημένα τριήμερα που ουσιαστικά αργεί όλη η χώρα.

Πιστεύουμε ότι είναι κάτι που δεν έχει κανένα κόστος, είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει πιλοτικά έστω για έναν χρόνο και θα δούμε πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι. Επειδή όμως κατά κόρον ισχύει σαν θεσμός στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης εμείς πιστεύουμε πως αν εφαρμοστεί φέτος θα έχει και πολύ μεγάλη επιτυχία.»

Ο κ. Ρέτσος ξεκαθάρισε ότι η ΠΟΞ δεν κάνει την πρόταση προκειμένου σε αυτό το διάστημα να πραγματοποιούνται οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές:

«Δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε κάτι με κάτι άλλο, αλλά να προσθέσουμε μια επιπλέον δυνατότητα για τουρισμό», τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις που μπορεί να πυροδοτήσει η πρόταση της ΠΟΞ υπό το πρίσμα ότι η χώρα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και τα περισσότερα νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις βασικές ανάγκες είπε:

«Σαν επιχειρηματίες προσπαθούσαμε να επιδοτήσουμε την τόνωση της εσωτερικής ζήτησης. Από αυτό το τετραήμερο θα προκύψει κατά τη γνώμη μας ζήτηση και ζωή για όλες τις τοπικές κοινωνίες.

Δεν είναι μόνον το ξενοδοχείο. Είναι η ταβέρνα, το εστιατόριο, η καφετέρια που θα έχουν ζωή. Προτείνουμε κάτι το οποίο δεν θα έχει οικονομικό κόστος και το οποίο δεν χάνει κανείς κάτι να το δοκιμάσει στην πράξη πόσο μπορεί να είναι αποτελεσματικό ή όχι».

Ερωτηθείς αν οι ξενοδόχοι έχουν λάβει αντίδραση από την κυβέρνηση, ο πρόδρος της ΠΟΞ απάντησε:

«Η κυβέρνηση το είδε πολύ θετικά και περιμένουμε τις ανακοινώσεις των υπουργείων Παιδείας και Τουρισμού».

Σημάδια ανάκαμψης του εσωτερικού τουρισμού

Αναφορικά με την κίνηση στα ξενοδοχεία την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο κ. Ρέτσος δήλωσε ότι ήταν η καλύτερη των τελευταίων τεσσαρων ετών:

«Οι παραδοσιακοί χειμερινοί προορισμοί παρουσιάσαν καλές πληρότητες, μειώθηκε πολύ η μέση διανυκτέρευση φτάνοντας τις δυόμιση νύχτες και οι τιμές παρέμειναν σταθερές. Πάντως η εικόνα γενικά ήταν καλύτερη από πέρσι ενώ είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το καλοκαίρι».

Η θέση της ΟΛΜΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του nooz, η ΟΛΜΕ θα τοποθετηθεί στο θέμα εφόσον επισήμως το υπουργείο Παιδεία ανακοινώσει ότι αποδέχεται την πρόταση της ΠΟΞ.

Πηγή: nooz.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook