«Γαμομπελάδες» στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων…

γαμομπελάδες-στο-δημοτικό-συμβούλ-681523

Αποσύρθηκε μετά από αδυναμία συνεννόησης, το θέμα επιβολής ειδικού τέλους για τους πολιτικούς γάμους που θα τελούνται στο εξής εκτός δημοτικού καταστήματος και εκτός ωραρίου, στα Χανιά. Το προτεινόμενο τέλος, όπως δημοσίευσε την Τρίτη το zarpanews.gr θα ήταν 250 ευρώ για γάμους στο Δημαρχείο τα Σαββατοκύριακα και 350 ευρώ για γάμους σε εξωτερικούς δημοτικούς χώρους, επίσης τα Σαββατοκύριακα.

ΕΔΩ: Εκτός Δημαρχείου και… αλμυροί οι πολιτικοί γάμοι στα Χανιά | Πού και πότε θα γίνονται και πόσο θα στοιχίζουν

Το θέμα τέθηκε αποκομμένο από την συνολική απόφαση δημάρχου για καθορισμό χώρων και χωρίς κάποια πολιτική εισήγηση που θα έδινε το στίγμα της απόφασης και τον γενικότερο προσανατολισμό του Δήμου για το θέμα, με αποτέλεσμα οι σύμβουλοι στις τοποθετήσεις τους να καταπιαστούν με μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που οδήγησε την συζήτηση σε αδιέξοδο. Τελικά, μετά από μία ώρα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευτύχης Κονταξάκης απέσυρε το θέμα, ενώ νωρίτερα ο Δήμαρχος είχε διαπιστώσει πως το συμβούλιο μάλλον δεν είναι ώριμο να πάρει κάποια απόφαση.

Αξιoσημείωτες οι τοποθετήσεις πολλών συμβούλων της μειοψηφίας αλλά και της παράταξης Βάμβουκα, οι οποίοι χαρακτήρισαν πρόκληση την τέλεση πολιτικών γάμων κοντά σε εκκλησίες, ζητώντας διευκρινήσεις για τις περιοχές του Προφήτη Ηλία και των Αγίων Αποστόλων που συμπεριλαμβάνονται στους δημοτικούς χώρους που «ανοίγουν» για τελετές. Σύμβουλοι των παρατάξεων Σκουλάκη και Παπαδογιάννη, ζήτησαν από τον Δήμαρχο να περιφρουρήσει την καλή σχέση με την τοπική Εκκλησία και να μην προκαλεί, κάνοντας γάμους σε αυτούς τους χώρους. Οι ενστάσεις βρήκαν σύμφωνο και τον κ. Κονταξάκη, ο οποίος δεσμεύτηκε πως οι τελετές θα γίνονται… τουλάχιστον 100 μέτρα μακρυά!

Όσο για το κοστολόγιο, τόνισε πως διαμορφώθηκε μετά από συνεννόηση με το ΕΒΕΧ και την Ένωση Ξενοδόχων. Παράλληλα ανέφερε πως το κόστος σε άλλους Δήμους είναι υψηλότερο. Είπε: Στο δημαρχείο Ηρακλείου το τέλος κυμαίνεται από 100 ευρώ – 150 ευρώ ενώ δεν τελούνται πολιτικοί γάμοι εκτός δημαρχείου, στο δημαρχείου Ρεθύμνου, το τέλος κυμαίνεται από 100 – 120 ευρώ ενώ εκτός δημαρχείου τα τέλη κυμαίνονται από 300 – 400 ευρώ, στο δημαρχείο Αποκορώνου το τέλος ανέρχεται στα 50 ευρώ και εκτός δημοτικού καταστήματος στα 200 ευρώ ενώ στον Δήμο Πλατανιά δεν τελούνται γάμοι εκτός δημαρχείου. Πάντως και αυτά αμφισβητήθηκαν από άλλους συμβούλους.

Στο μεταξύ μέσα στο γενικότερο αλαλούμ, δεν απαντήθηκαν και ορισμένα σοβαρά ερωτήματα που εστίαζαν στην πολιτική που θα ακολουθήσει ο Δήμος για την προσέλκυση γαμήλιου τουρισμού, αλλά ούτε και ενστάσεις που ζητούσαν διαφορετικό κοστολόγιο για δημότες και διαφορετικό για τουρίστες.

Έτσι το θέμα αποσύρθηκε για να επανέλθει σε επόμενο συμβούλιο, αφήνοντας «στον αέρα» το ζήτημα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook