Γαλλικό πολεμικό πλοίο έρχεται στο Αιγαίο στα πλαίσια της συνεργασίας με το ΝΑΤΟ

γαλλικό-πολεμικό-πλοίο-έρχεται-στο-αι-340909

Γαλλικό πολεμικό πλοίο θα αποπλεύσει την ερχόμενη εβδομάδα από την Τουλόν στη νότια Γαλλία για να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον των διακινητών ανθρώπων στο Αιγαίο, ανακοινώθηκε από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

«Ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν έδωσε διαταγή σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού να αποπλεύσει από την Τουλόν την επόμενη εβδομάδα για να μεταβει στο Αιγαίο, όπου επιχειρεί η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά ένδειξη σχετικά με το πλοίο που θα αναλάβει αυτή την αποστολή ούτε για την ακριβή ημερομηνία αναχώρησής του.

Το γαλλικό πολεμικό πλοίο θα ενταχθεί, πιθανόν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, στη δύναμη των τριών πλοίων χωρών του ΝΑΤΟ που βρίσκονται ήδη στην περιοχή. Της επιχείρησης της συμμαχίας ηγείται ο Γερμανός υποναύαρχος Γεργκ Κλάιν.

Την Παρασκευή, στο τέλος της συνομιλίας που είχε στο Παρίσι με τη καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε υποσχεθεί ότι η χώρα του θα συμβάλει με πολεμικό πλοίο στη διεθνή προσπάθεια, με στόχο να εμποδισθεί η λαθραία διακίνηση ανθρώπων στο Αιγαίο.

Πηγή: naftemporiki.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook