Γίνε γιατρός του εαυτού σου. Πώς θα μεταφράσεις σωστά 6 συνηθισμένα γυναικολογικά συμπτώματα

γίνε-γιατρός-του-εαυτού-σου-πώς-θα-μετα-230060

Ο γυναικολόγος Δρ Νικόλαος Ναούμ μας εξηγεί ποια πάθηση μπορεί να κρύβεται πίσω από 6 βασικά συμπτώματα.

Διαπίστωσες κάποιο σύμπτωμα που σε ανησυχεί; O Dr. Νικόλαος Ναούμ μας εξηγεί ποια πάθηση μπορεί να κρύβεται πίσω από το σύμπτωμά σου, μέχρι να κλείσεις το απαραίτητο ραντεβού με τον γυναικολόγο σου.

Κολπικά υγρά παχύρευστα – τι μπορεί να είναι;

Μία από τις πιο συνηθισμένες παθήσεις με το συγκεκριμένο σύμπτωμα είναι η μυκητίαση κόλπου, η οποία απαιτεί μία απλή επίσκεψη σε γυναικολόγο για να εντοπίσει το πρόβλημα και να συστήσει τη θεραπεία. Επίσης, μπορεί να οφείλεται σε προεμμηνορισιακό σύνδρομο, κατά το οποίο η γυναίκα αισθάνεται έντονους κοιλιακούς πόνους, πονοκέφαλο και πρήξιμο όταν περιμένει περίοδο. Τότε μπορεί να αλλάξουν αισθητά και τα κολπικά υγρά.

Κολπικά υγρά με περίεργη οσμή και χρώμα – τι μπορεί να είναι;

Μπορεί να οφείλονται σε αιμόφιλο του κόλπου, έναν από τους οργανισμούς που προκαλoύν κολπίτιδα, όπου παρατηρούμε αυξημένα κολπικά υγρά με γκριζωπή ή κιτρινωπή απόχρωση και άσχημη οσμή. Επίσης, ενδεχομένως το σύμπτωμα να οφείλεται σε τριχομονάδες, που αποτελούν μία από τις συχνότερες σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσεις.

Φαγούρα και κοκκινίλα στη γεννητική περιοχή – τι μπορεί να είναι;

Και εδώ έχουμε ένα κλασικό σύμπτωμα της μυκητίασης κόλπου και των εξωτερικών οργάνων. Εναλλακτικά η έντονη φαγούρα μπορεί να οφείλεται σε θυλακίτιδα, η οποία είναι μία φλεγμονή που δημιουργείται από τις τρίχες της γεννητικής περιοχής που εγκλωβίζονται στο δέρμα μετά την αποτρίχωση.

Εξανθήματα στη γεννητική περιοχή – τι μπορεί να είναι;

Συνήθως τα εξανθήματα δημιουργούνται από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως σύφιλη, κονδυλώματα κ.α ή από μία πολύ προχωρημένη μυκητίαση των γεννητικών οργάνων. Και τα δύο χρήζουν άμεσης επίσκεψης στον γυναικολόγο.

Έντονοι πόνοι χαμηλά στην κοιλιά χωρίς περίοδο – τι μπορεί να είναι;

Οι πόνοι έχουν πολλές ερμηνείες, καθώς μπορεί να οφείλονται απλώς στην ωορρηξία ή σε προεμμηνορυσία, σε κύστεις ωοθηκών ή ακόμα και σε σπαστική κολίτιδα. Σε κάθε περίπτωση, αν ο πόνος επιμένει επισκεφτείτε άμεσα τον γιατρό σας.

Πόνος και αίμα κατά την ούρηση – τι μπορεί να είναι;

Ουρολοίμωξη. Αν συνοδεύεται δε και από υψηλούς πυρετούς, τότε έχετε μία βαριά ουρολοίμωξη που απαιτεί άμεση φαρμακευτική αγωγή.

faysbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook