Γίνεται πράξη το όραμα του Μητσοτάκη για τα Λευκά Όρη | Παρουσιάστηκε η μελέτη στα Χανιά | Photos+Video

γίνεται-πράξη-το-όραμα-του-μητσοτάκη-γ-640618

Ξεκινάει μετά από την ολοκλήρωση των μελετών, η υλοποίηση της τελευταίας επιθυμίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την παρέμβαση στα Λευκά Όρη,

Σε εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Χανίων παρουσιάστηκαν οι μελέτες για την Πρότυπη Οικολογική Παρέμβαση στα Λευκά Όρη, παρουσία της Κατερίνας και Αλεξάνδρας Μητσοτάκη από το Ίδρυμα»Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», και των εκπροσώπων των φορέων που συμμετέχουν στην δράση.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Ιδρύματος Κατερίνα Μητσοτάκη, η αγάπη για την φύση και το περιβάλλον που είχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αν και δεν ήταν ευρέως γνωστή στην υπόλοιπη Ελλάδα, στα Χανιά περπατούσε στα βουνά της Κρήτης και μέσω της βοήθειας του κόσμου, η προσπάθεια τώρα ξεκινάει:

Ουσιαστικά, πρόκειται για 3 μελέτες σε τρία επίπεδα για την οικολογική παρέμβαση στον ορεινό όγκο των Χανίων και θα περιλαμβάνει:

  1. Αρχικά την δημιουργία μονοπατιών από το Κρητικό στο Λυβικό πέλαγος.
  2. Την ανάδειξη του βοτανικού πλούτου και τη διάσωση της χλωρίδας μέσα από βοτανικά πάρκα και κήπους σε διάφορα σημεία του ορεινού όγκου και
  3. Τέλος, την αναδάσωση και ανάδειξη της ποικιλίας δέντρων που υπάρχουν στα βουνά των Χανίων

Η τρίτη κόρη της οικογένειας και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, τόνισε τη σημαντικότητα της συμμετοχής των 3 φορέων που συμμετέχουν στη δράση καθώς όπως είπε, αν όλοι το πιστέψουμε και κάνουμε ότι πρέπει για το περιβάλλον που ζούμε, μπορούμε να του δώσουμε ξανά τη ζωή που του αξίζει:

Δείτε τι δήλωσαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και της WWF Ελλάδας για την Πρότυπη Οικολογική παρέμβαση στα Λευκά Όρη:

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος Χανιωτών και μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, οι Δήμαρχοι Χανίων, Αποκορώνου, Σφακίων και Κισσάμου, ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της πόλης. Ευχή όλων η παρέμβαση να αρχίσει να υλοποιείται το ταχύτερο δυνατό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook