«Βόμβα» από το Δημοκρατικό Κόμμα: Μήνυση κατά Τραμπ, Ρωσίας και Wikileaks για τις εκλογές του 2016

βόμβα-από-το-δημοκρατικό-κόμμα-μήνυ-679384

Νέα, πολύ σοβαρή τροπή παίρνει η υπόθεση της ρωσικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, καθώς το Δημοκρατικό Κόμμα κατέθεσε μήνυση κατά της εκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, της Ρωσίας και του Wikileaks, ισχυριζόμενο ότι επιχείρησαν να αλλοιώσουν την εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με την Washington Post, η μήνυση αναφέρει ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι της καμπάνιας του Τραμπ, συνωμότησαν με τη ρωσική κυβέρνηση και τη ρωσική στρατιωτική κατασκοπεία, για να πλήξουν την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλαρι Κλίντον μέσω του χακαρίσματος των servers του κόμματος και της διασποράς των στοιχείων που εκλάπησαν.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Τομ Πέρεζ έκανε λόγο για «ολομέτωπη επίθεση στη δημοκρατία μας» από τη Ρωσία στις εκλογές του 2016, προσθέτοντας ότι βρήκε πρόθυμους συμμάχους στην ομάδα του Τραμπ και μιλώντας για «προδοσία» προς τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική εμπλοκή στις εκλογές του 2016 αποτελεί το αντικείμενο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, ωστόσο, η κίνηση του Δημοκρατικού Κόμματος να μηνύσει τη ρωσική κυβέρνηση αποτελεί νομικό γρίφο, καθώς τα περισσότερα κράτη έχουν ασυλία από τέτοιες κινήσεις.

Εκτός από το αμιγώς ποινικό κομμάτι, το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά και εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις για τη βλάβη που ισχυρίζεται ότι υπέστη από την κυβερνοεπίθεση στους servers του.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook