Βόλεψαν… όσους μπόρεσαν | 3.616 προσλήψεις στο Δημόσιο έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο

βόλεψαν-όσους-μπόρεσαν-3-616-προσλήψεις-207287

steΤο Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε ακόμη 1.480 προσλήψεις στον Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά την προεκλογική περίοδο, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των προσλήψεων κατά την εν λόγω περίοδο στις 3.616, ενώ αντίθετα «έκοψε» 2.041 προσλήψεις.

Όπως, είναι γνωστό, κατά την προεκλογική περίοδο, δηλαδή από την προκήρυξη των εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, απαγορεύονται οι προσλήψεις, διορισμοί, αποσπάσεις, κ.λπ. στο Δημόσιο.

Αντίθετα, το επίμαχο διάστημα αυτό επιτρέπονται οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές για έκτακτες και άλλες ανάγκες. Όμως για τις κατ΄ εξαίρεση αυτές προσλήψεις, πρέπει να προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ειδικότερα, η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού και ενέκρινε την ανανέωση των συμβάσεων 1.042 ατόμων για την αυτεπιστασία, συγχρηματοδοτούμενων αρχαιολογικών έργων στο πλαίσιο των έργων του ΕΣΠΑ 2015. Το υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε την ανανέωση των επίμαχων συμβάσεων προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος διακοπής των εκτελουμένων έργων.

Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν το αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού, για την πρόσληψη 1.150 υπαλλήλων για την εκτέλεση αρχαιολογικών έργων στο πλαίσιο των έργων του ΕΣΠΑ 2015 και 1.251 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων για την λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων κατά την θερινή περίοδο με διευρυμένο ωράριο (8π.μ. έως 8μ.μ.).

Ακόμη, εγκρίθηκε το αίτημα του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη με 6μήνες συμβάσεις 189 γιατρών και νοσηλευτών που θα επανδρώσουν τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών στην Αττική και σε άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη 12 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων, όπως είναι νηπιαγωγών, βρεφονηπιαγωγών, μαγείρων, κ.λπ., στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Σχετικό αίτημα για τις επίμαχες προσλήψεις είχε υποβάλλει στο ΣτΕ ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη από την εταιρεία «Ανεξάρτητος Διαχείρισης Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας» (ΑΔΜΗΕ) 236 ατόμων για να πραγματοποιήσουν 14.160 ημερομίσθια.

Τέλος, εγκρίθηκε η πρόσληψη ενός ατόμου στο Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Βύρωνα».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook