Βρετανία: Τουλάχιστον 350 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά σε ποδοσφαιρικές ομάδες

βρετανία-τουλάχιστον-350-παιδιά-κακοποι-465174

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο παιδοφιλίας που συγκλονίζει τη Μεγάλη Βρετανία στους κόλπους του ποδοσφαίρου.

Μετά την αποκάλυψη των ποδοσφαιριστών που έπεσαν θύματα του προπονητή-τέρατος Μπάρι Μπένελ, νέες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης προκύπτουν, καθώς σύμφωνα με τη βρετανική Mirror τουλάχιστον 350 είναι οι νέες καταγγελίες παιδοφιλίας στους βρετανικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ο αριθμός των θυμάτων προκύπτει από έρευνα της βρετανικής αστυνομίας με ονομασία Operation Hydrant που εστιάζει στις υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων.

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει ο καταιγισμός τηλεφωνικών κλήσεων που πραγματοποιήθηκαν προς μία ειδική τηλεφωνική γραμμή SOS για θύματα βιασμού στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Παιδιών (NSPCC), περισσότερες από 800 κλήσεις ελήφθησαν μέσα σε μόλις μία εβδομάδα από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της γραμμής.

Μάλιστα, το ειδικευμένο προσωπικό της NSPCC που αναλαμβάνει να απαντήσει στις κλήσεις συνέκρινε τον αριθμό των περιπτώσεων με εκείνον των θυμάτων του Βρετανού παρουσιαστή παιδικής εκπομπής του BBC, Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος φέρεται να κακοποίησε περισσότερα από 1.000 παιδιά.

Εκπρόσωπος του NSPCC δήλωσε πως ο αριθμός των σημαντικών ποδοσφαιριστών που θαρραλέα μίλησαν για την εμπειρία τους, κινητοποίησε ολόκληρη τη χώρα, με αποτέλεσμα η εταιρεία να κατακλυστεί από κλήσεις, γεγονός που «αποκαλύπτει την ανησυχητική διάσταση της κακοποίησης στο χώρο του ποδοσφαίρου».

Ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει με τη γραμμή, «θα ακουστεί και θα λάβει υποστήριξη. Νέοι παίκτες και πρώην αθλητές, πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη και να μιλήσουν για την σεξουαλική κακοποίηση και να προχωρήσουν».

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook