Βρετανία: Τέσσερις άντρες αυτοκτόνησαν μετά από εκβιασμό που δέχτηκαν στο διαδίκτυο

βρετανία-τέσσερις-άντρες-αυτοκτόνησ-464635

Ανυποψίαστα νεαρά, κυρίως, αγόρια, που ψάχνουν για συντροφιά στο διαδίκτυο, πέφτουν θύματα από επιτήδειους, που αφού «κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους», στη συνέχεια τα εκβιάζουν

Ένα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο φέρεται να είναι στη Βρετανία, οι εκβιασμοί που διαδραματίζονται μέσω διαδικτύου και αφορούν άτομα, τα οποία ενδίδουν σε σεξουαλικά καλέσματα κάποιων επιτηδείων μέσω κάμερας και στη συνέχεια οι ίδιοι, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός αυτό προχωρούν σε εκβιασμούς.

Πιο συγκεκριμένα, τα ανυποψίαστα θύματα ψάχνοντας κάποιου είδους συντροφιά στο διαδίκτυο απευθύνονται, συνήθως, σε ιστοσελίδες γνωριμιών με αποτέλεσμα να εντοπιστούν από κάποιους επιτήδειους, οι οποίοι τελικά τους πείθουν να ενδώσουν σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις μέσω κάμερας και στη συνέχεια τους απειλούν ότι θα δημοσιεύσουν το υλικό, αν δεν καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αυτοκτονία τεσσάρων αντρών στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι προέβησαν στην κίνηση αυτή επειδή δεν ήταν σε θέση να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση.

Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζει ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδο στη Βρετανία, αγγίζοντας τις 864 καταγγελίες το Νοέμβριο του 2016, κάτι παραπάνω από τις διπλάσιες δηλαδή σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οι οποίες κυμαίνονταν στις 385.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο αφορά, κυρίως, άντρες ( 95% των θυμάτων ήταν άντρες) νεαρής ηλικίας με τη μεγαλύτερη συχνότητα να συναντάται σε άτομα ηλικίας 21-30 ετών, αν και υπάρχει καταγγελία και για άτομα ηλικίας 11 και 82 ετών.

Οι εγκληματίες, οι οποίοι χρησιμοποιούν ψεύτικες ταυτότητες για να προσεγγίσουν το θύμα τους, αρχικά, γίνονται φίλοι με το θύμα και στη συνέχεια τον πείθουν να ενδώσει σε διάφορες σεξουαλικές ενέργειες μέσω της κάμερας που υπάρχει στον υπολογιστή.

Όταν το θύμα το κάνει μετά από λίγο λαμβάνει μήνυμα ότι αν δεν τους πληρώσει, το υλικό θα διαρρεύσει σ’ όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βάσει καταγγελιών και μαρτυριών δεν είναι λίγα τα άτομα, τα οποία έχουν σκεφτεί την αυτοκτονία ως λύση, αλλά τελικά, δεν προέβησαν σ’ αυτή καθώς και τα άτομα τα οποία πλήρωσαν την πρώτη φορά αλλά έπειτα υπήρχε και δεύτερος εκβιασμός και εν τέλει, το υλικό τους δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νεαρός άντρας, ο οποίος έπεσε θύμα των επιτηδείων, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σκέφτηκα την αυτοκτονία, Ήταν πολύ εξευτελιστικό. Πίστευα ότι μετά από αυτό δε θα μπορούσα να αντικρίσω κανένα. Μου παρουσιάστηκε αρχικά ως μια φυσιολογική γυναίκα όπως έδειχνε το προφίλ της στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα γνωριμιών, έπειτα με προσκάλεσε να τα πούμε μέσω κάμερας, το βίντεο κράτησε 30-40 λεπτά και έπειτα λαμβάνω ένα μήνυμα το οποίο έλεγε πλήρωσε 500£ αλλιώς αυτό θα διαρρεύσει σ΄ όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook