Βρετανία: Ραγδαία αύξηση του πορνό της εκδίκησης

βρετανία-ραγδαία-αύξηση-του-πορνό-της-422119

Ανησυχητικές διαστάσεις, όπως αποδεικνύουν οι εκατοντάδες συλλήψεις στη Βρετανία μετά την εφαρμογή αυστηρότερου νόμου, παίρνει το λεγόμενο πορνό της εκδίκησης. Σύμφωνα με αναφορές, σε διάστημα μόλις 18 μηνών έχουν καταγραφεί περισσότερες από 200 υποθέσεις διαρροής εικόνων ή βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου χωρίς την έγκριση του άμεσα ενδιαφερόμενου που εικονίζεται σε αυτά.

Τόσο η Βρετανία όσο και η Γαλλία υποχρεώθηκαν να λάβουν μέτρα προ διετίας και να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Καλιφόρνιας, η οποία πρώτη ποινικοποίησε το πορνό εκδίκησης.

Σε μία προσπάθεια να βάλει φρένο στους «πληγωμένους πρώην», οι οποίοι παίρνουν το αίμα τους πίσω ανεβάζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γυμνές φωτογραφίες του άλλοτε μισού τους, η Καλιφόρνια επέβαλε ποινή φυλάκισης έως και έξι μηνών, καθώς και πρόστιμο 1.000 δολαρίων.

Τον Απρίλιο του 2015, κατόπιν εκκλήσεων θυμάτων αλλά και οργανώσεων, και η Βρετανία αποφάσισε να τιμωρεί τους παραβάτες με πρόστιμο φυλάκισης έως και δύο ετών. Μέχρι τότε, οι περιπτώσεις του πορνό της εκδίκησης οι οποίες έφθαναν στη Δικαιοσύνη – καθώς ένας μεγάλος αριθμός θυμάτων δεν το καταγγέλλουν ποτέ – έπρεπε να αντιμετωπιστούν με τους ισχύοντες νόμους περί δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας ή παρενόχλησης.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι οι παραβάτες είναι στην πλειονότητά τους άνδρες, γεγονός που πιθανότατα συνιστά σύμπτωμα της κρίσης της ανδρικής ταυτότητας. Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν, η ατιμωρησία ενισχύει στους παραβάτες την αίσθηση της παντοδυναμίας.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook