Βραβείο για τη δράση της Βιργινίας Μανασάκη στην Περιφέρεια Κρήτης

βραβείο-για-τη-δράση-της-βιργινίας-μαν-572313

Βραβείο για τις πρωτοβουλίες και δράσεις της στον τομέα της Εξοικονόμησης Ενέργειας έλαβε η Περιφέρεια Κρήτης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του αναπτυξιακού-επενδυτικού φόρουμ «Εξοικονόμηση Ενέργειας – Επενδύοντας στο Ευρωπαϊκό Όραμα» που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ενέργειας Νίκος Καλογερής, ο οποίος κατά την αντιφώνησή του υπογράμμισε: «Το βραβείο αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αείμνηστη Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη, η οποία έθεσε τις βάσεις για τα περισσότερα από αυτά που παρουσιάσαμε και βραβευόμαστε σήμερα. Ακόμα και τώρα συνεχίζουμε το δικό της όραμα, και υλοποιούμε δράσεις του σχεδιασμού που η ίδια εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε».Της βράβευσης προηγήθηκε η παρουσίαση από τον Αντιπεριφερειάρχη όλων των έργων και πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Κρήτης στα θέματα της ενέργειας. Στην παρουσίασή του ο κ. Καλογερής ανέλυσε τα τέσσερα ευρωπαϊκά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων στοχεύοντας στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του δημόσιου κτιριακού αποθέματος, που αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΕΕ. Επιπλέον, ανέλυσε τις δράσεις προώθησης της εξοικονόμησης ενέργειας και της ενεργειακής αποδοτικότητας, με έμφαση στην ορθολογική εφαρμογή του μέτρου του ενεργειακού συμψηφισμού.

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με όλους τους Δήμους και τους ΤΟΕΒ της Κρήτης προχωρά στην εκπόνηση ολοκληρωμένων μελετών, με σκοπό να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες των φορέων από ανανεώσιμες πηγές μειώνοντας το λειτουργικό κόστος των ενεργοβόρων εγκαταστάσεων και υποδομών ώστε να μεγιστοποιηθούν τα άμεσα και μακροχρόνια οφέλη για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στο Φόρουμ συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα που αφορούν σε δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας στους τομείς του οδικού φωτισμού, των δημοσίων κτιρίων και των κατοικιών, καθώς και θέματα που αφορούν στο μέτρο του ενεργειακού συμψηφισμού, στις ενεργειακές υπηρεσίες και τις ενεργειακές κοινότητες, εν αναμονή της δημοσίευσης του σχετικού νομοσχεδίου.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, τη ΔΕΗ, τον ΔΕΔΔΗΕ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα με τον κ Καλογερή στην εκδήλωση συμμετείχε το στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης, Μηχ/κός Περιβ/ντος, Μαρία Αποστολάκη.

Το αναπτυξιακό-επενδυτικό φόρουμ διοργάνωσε η Επενδυτική Πρωτοβουλία A-Energy Investments.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook