Βρέθηκε ο καλύτερος ορειβάτης στον κόσμο, 16 χρόνια μετά το θάνατό του από χιονοστιβάδα

βρέθηκε-ο-καλύτερος-ορειβάτης-στον-κό-364850

Πέρασαν σχεδόν 16 χρόνια από την ημέρα που ο διάσημος ορειβάτης Άλεξ Λόουι και ο καμεραμάν που τον ακολουθούσε σε όλες τις δραστηριότητές του, Ντέιβιντ Μπρίτζες, χάθηκαν στην κορυφή Σισαπάνγκμα του Θιβέτ, μετά από πτώση χιονοστιβάδας. Τον Οκτώβριο του 1999, η παγκόσμια κοινότητα είχε συγκλονιστεί από την απώλεια των δύο ανδρών, οι οποίοι χάθηκαν στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν μία από τις ψηλότερες κορυφές στον κόσμο, στα 9.000 μέτρα υψόμετρο. Σχεδόν 16,5 χρόνια μετά, οι δύο ορειβάτες συγκλονίζουν και πάλι, αυτή τη φορά διότι βρέθηκαν τα πτώματά τους!

Ο Άλεξ Λόουι

Ο εντοπισμός των δύο ανδρών ήταν καθαρά θέμα τύχης. Την περασμένη εβδομάδα, δύο άλλοι ορειβάτες επιχείρησαν να κατακτήσουν την κορυφή των Ιμαλαΐων. Στην προσπάθειά τους αυτή, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο, όσο και συγκλονιστικό αυτό θέαμα. Οι Λόουι και Μπρίτζες, ήταν διάσημοι στην ορειβατική κοινότητα, αλλά το ακριβές σημείο που είχαν χαθεί, δεν είχε γίνει γνωστό.

Η χήρα του Άλεξ Λόουι, Τζένι Λόουι Άνκερ δήλωσε πως πέρασε μία ζωή για να θρηνήσει το χαμό του συζύγου της, καθώς το σώμα του δεν είχε βρεθεί. Η Τζένι Λόουι παντρεύτηκε αργότερα τον φίλο του συζύγου της, Κόνραντ Άνκερ, ο οποίος συμμετείχε στην ορειβατική αποστολή του 1999, όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό. «Βρίσκονταν κοντά ο ένας με τον άλλον. Ήταν οι μοναδικοί ορειβάτες που βρίσκονταν στο σημείο», δήλωσε ο κ. Άνκερ.

Ο Άλεξ Λόουι, ο οποίος ήταν 40 χρονών όταν έχασε τη ζωή του, είχε αναδειχθεί ως ο κορυφαίος ορειβάτης στον κόσμο. Ο καμεραμάν που τον ακολουθούσε ήταν μόλις 29 ετών.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook