Βρέθηκαν ζωντανοί δύο που αγνοούνταν από την κακοκαιρία

βρέθηκαν-ζωντανοί-δύο-που-αγνοούνταν-613396

Ζωντανοί εντοπίστηκαν δυο άνθρωποι μια μέρα και πλέον μετά την κακοκαιρία που συνεχίζει να πλήττει τη Δυτική Αττική και κυρίως τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.

Στη μία μετά το μεσημέρι η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έχουν βρεθεί ζωντανοί δύο αγνοούμενοι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων πέντε ατόμων διατηρώντας τους φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να φτάσει τα 20 από τις πλημμύρες.

Ο ένας αγνοούμενος, ένας άνδρας 67 ετών βρέθηκε ευτυχώς ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του το οποίο είχε παρασυρθεί, ενώ ακόμη ένας ηλικιωμένος εντοπίστηκε στο σπίτι του στην περιοχή Παλαιοχώρι. Ωστόσο πριν από λίγη ώρα δηλώθηκε αγνοούμενος ακόμη ένας άνδρας ο οποίος είχε πάει στη Μάνδρα για κυνήγι.

EUROKINISSI

Ένας άνθρωπος κατάφερε να επιβιώσει επί περισσότερες από 24 ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κορακά.

Ο 67χρονος δεν υπέστη σοβαρά τραύματα. Δεν μπορούσε ωστόσο να βγει από το αυτοκίνητο καθώς είχαν “φρακάρει” πόρτες και παράθυρα από μπάζα και κλαδιά.

Οι διασώστες κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον απεγκλωβίσουν λίγα λεπτά πριν τις 12:00 το μεσημέρι.

Λίγο πρίν τη μία οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν και ακόμη έναν ηλικιωμένο στο Παλαιοχώρι στην περιοχή Άγιος Γεώργιος. Ο άτυχος άνδρας είχε εκλωβιστεί στο σπίτι του και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με κανέναν.

Δυστυχώς η αγωνία δεν έχει τέλος. Αγνοούνται ακόμη πέντε άτομα

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι πέντε αγνοούμενοι βρίσκονταν είτε στα σπίτια τους είτε σε οχήματα στην εθνική οδό Ελευσίνας Θηβών και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί της Τετάρτης, οπότε και ξεκίνησε η κακοκαιρία με τις πλημμύρες στη Μάνδρα.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκεται και ένας κυνηγός, ο αδερφός ενός εκ των αγνοουμένων νεκρών της ανείπωτης τραγωδίας.

Οι οδηγοί, σύμφωνα με αναφορές των συγγενών τους, τελευταία φορά βρίσκονταν στην περιοχή που είναι οι καντίνες στην παλιά εθνική οδό Μάνδρας-Θήβας. Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα από τα νερά και τα φερτά υλικά.

Έτσι με βάση τα επίσημα στοιχεία ο αριθμός των νεκρών αυτή την ώρα είναι 15.

Στο νοσοκομείο παραμένουν 10 από τα 23 άτομα που μεταφέρθηκαν χθες με τραύματα, ενώ μια γυναίκα είναι σε κρίσημη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Εγιναν 88 διασώσεις

Ξεπερνούν τις 660 οι κλήσεις που έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική, από την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας. Αφορούν σε αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων.

Η Πυροσβεστική έχει, επίσης, απεγκλωβίσει 88 ανθρώπους από σπίτια και αυτοκίνητα.

Οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν τη συνδρομή πυροσβεστών από όλη την Αττική, καθώς και από όμορους νομούς. Συνολικά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ έχουν σχηματιστεί 56 συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων. Επίσης, σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες της Αττικής.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook