«Βουτιές και όχι ψώνια την Κυριακή» για Χανιώτες και επισκέπτες ζητούν έμποροι και ιδιωτικοί υπάλληλοι

βουτιές-και-όχι-ψώνια-την-κυριακή-γι-711614

Κοινή δράση για την προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας στα Χανιά, αποφάσισαν  ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Σύλλογος Γυναικών που καλούν σε συμμετοχή στην απεργία της επόμενης Κυριακής 15ης Ιουλίου -ημέρα προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων- και σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στον Κάτωλα.

Σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο καφέ «Κήπος» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Νίκος Βουρλάκης, κάλεσε σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής, διεκδικώντας νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας: «Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην ανοίξουν τα μαγαζιά τους εκείνη την ημέρα που έτσι κι αλλιώς δεν προσφέρει τίποτα το Κυριακάτικο άνοιγμα στις τοπικές επιχειρήσεις. Έτσι κι αλλιώς μια πολύ μικρή μερίδα συναδέλφων είναι αυτοί που ανοίγει τις Κυριακές, οπότε σε αυτούς ειδικά, λέμε να μην ανοίξουν». Στους δε καταναλωτές, ο κ. Βουρλάκης συνέστησε να προτιμήσουν να κάνουν μια καλοκαιρινή βόλτα ή μια βουτιά, παρά να κατέβουν για ψώνια.

Από τη μεριά του ο Φώτης Ρηγανάκος, πρόεδρος των ιδιωτικών υπαλλήλων ανέφερε: «Επιβεβαιώσαμε την κοινή μας εκτίμηση και απόφαση ότι δεν δεχόμαστε καμία διεύρυνση ωραρίου ή τουριστικών ζωνών και καμία Κυριακή για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους (…) Το τελευταίο διάστημα, δώσαμε μάχη στον Δήμο Χανίων για τις τουριστικές ζώνες πετύχαμε ανατροπή αυτής της μεθόδευσης» και προσέθεσε πως «η μάχη της Κυριακάτικης αργίας και του ωραρίου είναι μια υπόθεση που δεν αφορά μόνο τους εμπορο-υπαλλήλους αλλά τους υπαλλήλους συνολικά, γιατί έτσι και ξηλωθεί η κάλτσα από το εμπόριο, θα παρασύρει όλους τους υπόλοιπους» τόνισε.

Τέλος, από την πλευρά του συλλόγου γυναικών, η πρόεδρος, Κατερίνα Νικολοπούλου, ανέφερε: «Θεωρούμε ότι η Κυριακάτικη αργία είναι σημαντική, δεν πρέπει να ισοπεδωθεί με κανένα τρόπο και ζητάμε να κατοχυρωθεί νομοθετικά. Ειδικά για τις γυναίκες, θα πρέπει να ξέρουν -κυρίως οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων- ότι αυτήν την ημέρα θα πρέπει να την προστατεύσουμε, είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε εμάς και στις οικογένειές μας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους την χαρίσουμε».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook