Βουτιές και όχι ψώνια για τους Χανιώτες την Κυριακή | Λίγα μαγαζιά ανοικτά και κινητοποιήσεις | Photos

βουτιές-και-όχι-ψώνια-για-τους-χανιώτε-714164

Γύρισαν την πλάτη στα Κυριακάτικα ψώνια οι πολίτες και οι επισκέπτες των Χανίων ενώ ελάχιστοι ήταν και οι έμποροι που αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους, σήμερα Κυριακή 15 Ιουλίου, ημέρα προαιρετικής λειτουργίας της Αγοράς.

Στο μεταξύ σε κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας προχώρησαν από κοινού, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Σύλλογος Γυναικών που συγκεντρώθηκαν στον Κάτωλα στις 11 το πρωί.

«Βρισκόμαστε εδώ για να περάσουμε το μήνυμα ότι η Κυριακή είναι μια ημέρα που μας ανήκει και δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας την πάρει» τόνισε σε δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιώργος Κανδηλιεράκης, καλώντας τον κόσμο «να μην στηρίζει αυτήν την κίνηση και ο καθένας με οποίον τρόπο μπορεί και όποια δύναμη μπορεί να μην επιτρέψει την κατάργηση της Κυρικάτικης αργίας, είτε είναι έμπορος, είτε εργαζόμενος είτε καταναλωτής».

«Ο ίδιος ο καταναλωτής που θα κατέβει σήμερα για ψώνια, πρέπει να καταλάβει ότι αύριο θα βρεθεί εργαζόμενος» συμπλήρωσε εξηγώντας πως με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακής, μεθοδεύεται η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, αφού στο μέλλον θα χρειάζεται να ανοίγουν και οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες και βέβαια οι τράπεζες και η ημέρα θα καθιερωθεί σαν καθημερινή, οπότε ούτε ελεύθερο χρόνο για ψώνια θα έχουν οι εργαζόμενοι, ούτε θα πληρώνονται την προσαύξηση όσοι εργάζονται.  

Τέλος, διαπίστωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων στα Χανιά δεν θέλει το μέτρο καθώς και δεν βοηθάει στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης αλλά και προτιμά να αφιερώνει την ημέρα σε οικογένεια και φίλους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook