«Βουτιά απόγνωσης» από τα τείχη του Ηρακλείου: Συγκλονίζει η ιστορία της Ελένης

βουτιά-απόγνωσης-από-τα-τείχη-του-ηρ-132217

autoktonia teihiΗ είδηση της απόπειρας αυτοκτονίας της 54χρονης, η οποία το πρωί της Πέμπτης έκανε «βουτιά» από τα τείχη, πίσω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, έχει συγκλονίσει την κοινωνία του Ηρακλείου.

Η 54χρονη είναι «οικεία» φυσιογνωμία καθώς εδώ και πολλά χρόνια έχει το κυλικείο σε δημόσιο οργανισμό. Όλοι γνώριζαν ότι πιεζόταν οικονομικά, όμως ήξεραν ότι είναι αγωνίστρια και πάλευε με όλες τις δυνάμεις της για να τα καταφέρει, κυρίως για το χατήρι της κορούλας της για την οποία μιλούσε συνέχεια. Άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόταν καθημερινά στο πλαίσιο της δουλειάς, ανέφεραν στο «Cretalive» ότι ουδέποτε είχε αφήσει να διαφανεί το αδιέξοδο στο οποίο είχε οδηγηθεί. Πάντα, με ένα χαμόγελο στα χείλη, έτρεχε να τους εξυπηρετήσει όλους και ας είχε τα δικά της βάσανα.

Σκληρή βιοπαλαιστής, αγωνιζόταν για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις, να πληρώσει ενοίκια, ΤΕΒΕ, να είναι εντάξει απέναντι στην «αδυναμία» της, την κόρη της. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, δεν έχανε το φιλότιμο και την ανθρωπιά της. Παρά τα λιγοστά έσοδα που της απέφερε η λειτουργεία του κυλικείου, εκείνη θα κερνούσε ή θα έστελνε μαζί με τα χαιρετίσματα της μία σοκολάτα.

Κανείς όμως δεν γνώριζε τις βασανιστικές ώρες που περνούσε. Την απελπισία που βίωνε. Το αδιέξοδο στο οποίο είχε οδηγηθεί, για «ένα πιάτο φαϊ με αίμα», όπως έγραφε στο ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε.

Απευθυνόμενη στον σύζυγο της, του ζητά να προσέχει την κόρη τους, να βρίσκεται πάντα στο πλευρό της και να την σπουδάσει, ενώ ζητά συγνώμη από το παιδί.

Τον ενημερώνει ότι την προηγούμενη ημέρα είχε πληρώσει το ενοίκιο, ενώ κάποια χρήματα που είχε πάνω της τα προόριζε για την πληρωμή του ΤΕΒΕ.

Η κατάσταση της είναι πολύ κρίσιμη και οι γιατροί δίνουν μάχη να κρατηθεί στην ζωή. Πρόκειται για μία ακόμα ανθρώπινη και οικογενειακή τραγωδία που έρχεται να βυθίσει σε μεγαλύτερη θλίψη την τοπική κοινωνία. Λίγες ημέρες πριν, δύο ντόπιοι επιχειρηματίες αυτοπυροβολήθηκαν για οικονομικούς λόγους.

Λίγες ώρες νωρίτερα στο νοσοκομείο χρειάστηκε να διακομιστεί 46χρονος από χωριό της Βιάννου, ο οποίος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με χάπια. Οι λόγοι που τον οδήγησαν να δώσει τέλος στην ζωή του διερευνώνται.

cretalive.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook