Βουλή: Στην εφορία οι «μπαταχτσήδες» βουλευτές που αρνούνται να πληρώσουν τα δάνειά τους

βουλή-στην-εφορία-οι-μπαταχτσήδες-β-356231

Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής επιχειρείται η αντιμετώπιση περίπου 30 «μπαταχτσήδων» πρώην βουλευτών που αρνούνται να πληρώσουν τα άτοκα δάνεια που έλαβαν από τα ταμεία του κοινοβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα αρκετά προνόμια των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας είναι η λήψη άτοκων δανείων από το ταμείο αρωγής βουλευτών. Ωστόσο, οι διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών και η συνεχής ανανέωση των μελών της Ολομέλειας, οδήγησε αρκετούς δανειολήπτες να χάσουν την βουλευτική τους ιδιότητα.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε και το «Πρώτο Θέμα» την περασμένη Κυριακή, πρόκειται για συνολικά 70 πρώην βουλευτές που αμέλησαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, μετά από σχετική επιστολή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση οι 40 διαβεβαίωσαν ότι θα ρυθμίσεις το χρέος τους και μόλις 30 απέφυγαν να δώσουν οποιαδήποτε απάντηση. Πλέον μετά τις αλλαγές στον Κανονισμό οι συγκεκριμένες οφειλές θα γίνουν απαιτητές, πιθανότατα μέσω της εφορίας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για άτοκα δάνεια ως 15.000 ευρώ για τους εν ενεργεία βουλευτές και 7.500 ευρώ για τους πρώην βουλευτές. Οι δόσεις για την αποπληρωμή των δανείων ανέρχονται εως και 48.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook