ΒΟΜΒΑ… Παραιτήθηκε ο Κεμεσίδης | Δεν κατεβαίνει με τον Σκουλάκη

βομβα-παραιτήθηκε-ο-κεμεσίδης-δεν-κα-123687

kemesidis1

 

Βόμβα στα δημοτικά πράγματα του δήμου Χανίων και στην παράταξη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

Ο  Μανώλης Κεμεσίδης σήμερα το πρωί, υπέβαλε την παραίτηση του, από την θέση του Αντιδημάρχου Χανίων.

Συγκεκριμένα ο κ. Κεμεσίδης με επιστολή του την οποία παρέδωσε στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και η οποία απευθύνεται προς τον δήμαρχο Χανίων Μανόλη Σκουλάκη και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κάνει γνωστό πως παραιτείτε από την θέση του αντιδημάρχου, επικαλούμενος  μια σειρά λόγων που τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην δήμαρχος Ελευθερίου Βενιζέλου, ήταν και ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης  δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Σκουλάκη.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Μανώλη Κεμεσίδη αναφέρει :

«Επιστολή Παραίτησης Αντιδημάρχου Μανόλη Κεμεσίδη

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από μια ρευστότητα η οποία ευνοεί κάθε μορφής σενάρια σχετικά με τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Επειδή ο όρος «ρευστότητα» δεν με εκφράζει ούτε ως προσωπικότητα, ούτε ως στέλεχος της αυτοδιοίκησης, θα ήθελα να δημοσιοποιήσω και παράλληλα να αποσαφηνίσω πλήρως τις προθέσεις μου, προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων.

Συμμετείχα μέχρι και σήμερα  σε μία ομάδα, σε μία παράταξη, δουλεύοντας σκληρά μαζί με πολλούς άλλους ικανούς ανθρώπους με γνώση, θέληση και ανιδιοτέλεια. Πολλοί απ’ αυτούς είναι νέοι, «φρέσκοι», άφθαρτοι ενώ αποτελούν το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατ’ επέκταση της κοινωνίας. Πιστέψαμε όλοι μας, σε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διοίκησης και συμπεριφοράς σε σχέση με τα πρότυπα του παρελθόντος. Οραματιζόμασταν πολιτικές και δράσεις του Δήμου μας που θα στόχευαν μονάχα στην εξυπηρέτηση του δημότη και στην ανταπόκριση των προσδοκιών του, διανύοντας την πιο μεγάλη κοινωνικοοικονομική κρίση. Η πραγματικότητα όμως σ’ αυτά τα τρία χρονιά για όλους εμάς ήταν πολύ διαφορετική και μακριά από το ανθρωποκεντρικό όραμα στο οποίο πραγματικά πιστέψαμε.

Δεν αξιοποιήθηκαν, ίσως και να υπονομεύτηκαν, οι νέοι άνθρωποι του συνδυασμού μας. Βιώσαμε την έλλειψη αλληλοσεβασμού, ομαδικότητας και δημοκρατικής εσωτερικής λειτουργίας σε ένα περιβάλλον που αποτελούσε καθημερινό πεδίο μάχης με τα προβλήματα του τόπου μας.  Συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι δεν ανήκουν στην «κλειστή ομάδα» απαξιώθηκαν.

Όταν τα παραπάνω είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά σημεία μιας διοίκησης,  είναι επόμενο να αποφασίζει μόνη της την διαχείριση των προβλημάτων των δημοτών και ως εκ τούτου να καταλύει κάθε έννοια συλλογικότητας, ακόμα και λίγες ημέρες πριν την αξιολόγηση του έργου μας.

Για τους λόγους αυτούς, δεν προτίθεμαι να συμπορευθώ με την ηγεσία της παρούσας δημοτικής παράταξης – του κ. Ε. Σκουλάκη- στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αν και εφόσον αποφασίσει να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Χανίων. Ο αδιαμφισβήτητος σεβασμός μου στο πρόσωπο του Δημάρχου Χανίων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον τρόπο λειτουργίας της παράταξης που ηγείται.

Επίσης με αυτή μου την ανακοίνωση, δηλώνω την παραίτηση μου και από την θέση του Αντιδημάρχου Χανίων, μια θέση την οποία πιστεύω πως τίμησα κατά τη διάρκεια της θητείας μου ,καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να βελτιώσω στο πλαίσιο του δυνατού την καθημερινότητα του κάθε συμπολίτη μου.

Φυσικά, δηλώνω παρών σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Δεσμεύομαι να προσφέρω τις υπηρεσίες μου με το ίδιο πάθος, προς όφελος όλων των πολιτών. Δύναμη και έμπνευση αντλώ από όλους όσους με εμπιστεύτηκαν, με στήριξαν και με βοήθησαν να εκλεγώ πρώτος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χανίων, αξιολογώντας έμπρακτα ως απόλυτα επιτυχημένη την αυτοδοιηκητική μου πορεία  μέχρι σήμερα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Μανόλης Κεμεσίδης»

 

One thought on “ΒΟΜΒΑ… Παραιτήθηκε ο Κεμεσίδης | Δεν κατεβαίνει με τον Σκουλάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook