ΒΟΜΒΑ | Με πλαστά δικαιολογητικά πάνω από το 10% των δημοτικών αστυνομικών

βομβα-με-πλαστά-δικαιολογητικά-πάνω-α-76962

Με πλαστά δικαιολογητικά έχει προσληφθεί το 10% των δημοτικών αστυνομικών που αντιστοιχεί σε περίπου 320 άτομα από τους 3.200 υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως αποκάλυψε χθες η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, επικαλούμενη τα στοιχεία των δειγματοληπτικών ελέγχων που έχει πραγματοποιήσει το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

xristofilopoulou

Την εκτίμησή της πως ο αριθμός των προσληφθέντων στην Δημοτική Αστυνομία θα κυμανθεί τελικά στο 5-10% του συνόλου των υπαλλήλων, εξέφρασε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σύμφωνα μάλιστα με αυτοδιοικητικές πηγές υπάρχει το ενδεχόμενο ο αριθμός των προσληφθέντων με πλαστά πτυχία στην Δημοτική Αστυνομία ενδέχεται να ανέλθει στους 500 εργαζομένους.

Μάλιστα με «Με εισαγγελική παρέμβαση υπάρχουν ήδη οι πρώτες τρεις απολύσεις σε δημοτικούς αστυνομικούς για πλαστά δικαιολογητικά. Οι έλεγχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα και θα επεκταθούν, καθώς υπάρχει ανάγκη να ξεχωρίσουν επιτέλους τα ξερά από τα χλωρά, να μην τα καίμε όλα», επισήμανε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου πρότεινε την ύπαρξη ακόμα και δειγματοληπτικών ελέγχων προκειμένου να καταστεί σαφές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ανοχή και την ατιμωρησία.

  • Πειθαρχικά

Σημαντική χαρακτήρισε την απόφαση συγκρότησης νέων πειθαρχικών συμβουλίων με τα οποία έχει επιτευχθεί ταχύτητα στον έλεγχο των υποθέσεων ενώ η Υφυπουργός ξεκαθάρισε με δηλώσεις της ότι θα επιβάλλονται πειθαρχικές ποινές σε όλους, καθώς «το Δημόσιο πρέπει να λειτουργεί με κανόνες και αξιοκρατία. Κοπανατζήδες τέλος, θα ελέγχονται όλοι και θα παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια».

Παράλληλα, προανήγγειλε αλλαγές στο πρόγραμμα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ανακοίνωσε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση ώστε «η απόφαση που κατεβάζει ο πολίτης από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ να έχει και τη μορφή ακριβούς αντιγράφου, γεγονός το οποίο θα διευκολύνει τις συνδιαλλαγές του με το Δημόσιο».

Για το θέμα της κινητικότητας η κ. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι αποτελεί εργαλείο αλλά και ευκαιρία ώστε να αξιοποιηθούν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου σε άλλη υπηρεσία και να προσφέρουν έργο. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα», σημείωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, «είναι το γεγονός ότι στην προηγούμενη διαδικασία της κινητικότητας, υπάλληλοι μεταφέρθηκαν και αξιοποιήθηκαν στα ΚΕΠ, μια υπηρεσία για τη δημιουργία και τη λειτουργία της οποίας είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι».

Καταλήγοντας, δήλωσε ότι το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν στην κινητικότητα δεν θα ξεπερνά το 4% και από αυτούς το μεγαλύτερο ποσοστό θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες. «Θα απολυθούν όσοι μπήκαν παράνομα και κορόιδεψαν το Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά. Αυτό το οφείλουμε στους Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook