Βομβαρδισμός σχολείου στην Γάζα από το Ισραήλ που συνεχίζει και ζητά στήριξη από ΗΠΑ και ΕΕ

βομβαρδισμός-σχολείου-στην-γάζα-από-τ-160465

PAIDI GAZAΤουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και 30 τραυματίστηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον σχολείου του ΟΗΕ στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με γιατρούς και αυτόπτες μάρτυρες.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι η πυραυλική επίθεση έπληξε την είσοδο του σχολείου στη Ράφα.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι κάτοικοι της περιοχής, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με την Χαμάς, είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο.

«Δεν θα φύγουμε από την Γάζα» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, την ώρα που η στρατιωτική επιχείρηση φαίνεται ότι βρίσκεται μία «ανάσα» από το να επιτύχει τον αρχικό στόχο της. Ο ισραηλινός στρατός έκανε χθες γνωστό ότι σχεδόν το 100% των σηράγγων της Χαμάς έχει καταστραφεί. Μάλιστα, ανακοίνωσε στους κατοίκους της περιοχής Μπέιτ Λαχίγια να επιστρέψουν στα σπίτια τους, κάτι που σε πρώτη ανάλυση αποτέλεσε ένα πρώτο βήμα για το τέλος της επιχείρησης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης, οι Παλαιστίνιοι που ζουν στη συγκεκριμένη πόλη στη βόρεια Γάζα αρνούνταν να γυρίσουν στις εστίες τους φοβούμενοι πιθανή επίθεση του Ισραήλ.

Το Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα να αποσύρει μέρος των δυνάμεών του από τη Λωρίδα της Γάζας και να μεταφέρει άλλες στο εσωτερικό του παλαιστινιακού θύλακα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του στρατού.

«Αποσύρουμε συγκεκριμένες δυνάμεις, μετακινούμε στο εσωτερικό (του θύλακα) άλλες, αυτή η αποστολή βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο Πίτερ Λέρνερ επιβεβαιώνοντας έτσι για πρώτη φορά επισήμως την μερική απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων.

Ρεπορτάζ: Μουζακίτης Σπύρος

Την ελπιδοφόρα πληροφορία ότι μέρος του ισραηλινού στρατού εγκαταλείπει τη Λωρίδα της Γάζας διαδέχθηκε η κατηγορηματική δήλωση του Νετανιάχου. «Δεν θα φύγουμε από την Γάζα» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, την ώρα που η στρατιωτική επιχείρηση φαίνεται ότι βρίσκεται μία «ανάσα» από το να επιτύχει τον αρχικό στόχο της.

Real.gr ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ by realmedialive

Ο ισραηλινός στρατός έκανε χθες γνωστό ότι σχεδόν το 100% των σηράγγων της Χαμάς έχει καταστραφεί. Μάλιστα, ανακοίνωσε στους κατοίκους της περιοχής Μπέιτ Λαχίγια να επιστρέψουν στα σπίτια τους, κάτι που σε πρώτη ανάλυση αποτέλεσε ένα πρώτο βήμα για το τέλος της επιχείρησης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης, οι Παλαιστίνιοι που ζουν στη συγκεκριμένη πόλη στη βόρεια Γάζα αρνούνταν να γυρίσουν στις εστίες τους φοβούμενοι πιθανή επίθεση του Ισραήλ.

Το Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα να αποσύρει μέρος των δυνάμεών του από τη Λωρίδα της Γάζας και να μεταφέρει άλλες στο εσωτερικό του παλαιστινιακού θύλακα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του στρατού.

«Αποσύρουμε συγκεκριμένες δυνάμεις, μετακινούμε στο εσωτερικό (του θύλακα) άλλες, αυτή η αποστολή βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο Πίτερ Λέρνερ επιβεβαιώνοντας έτσι για πρώτη φορά επισήμως την μερική απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων.

Γενοκτονία στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα VIDEO από καταστροφή σηράγγων

 

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ωστόσο δεν άφησε περιθώρια για ελπίδες. Τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα χθες τη νύχτα αλλά και τα όσα είπε σε υψηλόβαθμα στελέχη των Ηνωμένων Πολιτειών, καθιστούν σαφές ότι το Ισραήλ δεν θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Χαμάς αλλά ούτε και θα αποχωρήσει άμεσα από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ισραήλ: Οι μισοί Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν ήταν «μαχητές»

«Μην με αμφισβητήσετε ποτέ ξανά». Το μήνυμα του πρωθυπουργού του Ισραήλ προς τον Λευκό Οίκο είναι σαφές και έρχεται μετά την αποτυχία της τριήμερης εκεχειρίας. Ο Νετανιάχου φέρεται να ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν τις προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός, τονίζοντας μάλιστα ότι ΗΠΑ και ΟΗΕ είναι «αφελείς» αν πιστεύουν ότι οι μαχητές της Χαμάς θα τηρούσαν οποιαδήποτε συμφωνία.

Νετανιάχου προς ΗΠΑ: Μην με αμφισβητείτε

Εξάλλου, στις χθεσινές του δηλώσεις ο ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι οι στρατιώτες δεν θα σταματήσουν μετά την καταστροφή των σηράγγων. «Αφού ολοκληρωθεί η επιχείρηση για την καταστροφή των σηράγγων, οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ θα συνεχίσουν τη δράση τους σύμφωνα με τις αμυντικές ανάγκες μας, μέχρι να επιτύχουμε το στόχο της αποκατάστασης της ασφάλειας για τους Ισραηλινούς πολίτες», είπε.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στέλεχος της Χαμάς ανέφερε ότι ο ισχυρισμός του Ισραήλ ότι έχουν καταστραφεί σχεδόν όλες οι σήραγγες είναι «αστείος», ενώ ένας από τους εκπροσώπους της οργάνωσης δήλωσε ότι η οργάνωση θα συνεχίσει την αντίστασή της. «Ο Νετανιάχου θέλει λανθασμένα να διεκδικήσει μια νίκη για την κυβέρνηση και τον στρατό του» είπε.

Περίπου 400 παιδιά έχουν σκοτωθεί

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Γάζας, ο αριθμός των νεκρών πλέον ξεπερνά τους 1.700 ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 9.000. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι από τους νεκρούς, 398 είναι παιδιά, 207 γυναίκες και 74 είναι ηλικιωμένοι. Από την πλευρά του Ισραήλ, έχουν χάσει τη ζωή τους 63 στρατιώτες και έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 400. Τρεις είναι οι πολίτες που έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή από πυρά της Χαμάς στο Ισραήλ.

Πηγή: real.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook