Βιβλίο και ταινία ο βασανισμός του καθηγητή από τα αδέλφια της Αγγελικής που χάθηκε στον Πετρέ

βιβλίο-και-ταινία-ο-βασανισμός-του-καθ-143445

Stauroulakh_AggelikhΤις πέντε πιο εφιαλτικές ημέρες που έζησε στην Κρήτη όταν απήχθη από τους συγγενείς της άτυχης φοιτήτριας Αγγελικής Σταυρουλάκη η οποία αγνοείται εδώ και 4 χρόνια, θα περιγράψει σε βιβλίο που ολοκληρώνει σε λίγο διάστημα το θύμα της απαγωγής και πρωταγωνιστής του αληθινού σεναρίου, ο κρητικής καταγωγής Καθηγητής Γλωσσολογίας του Μάντσεστερ.

kathigitisΟ 55χρονος σήμερα καθηγητής μιλώντας αποκλειστικά στο cretalook.gr λίγο μετά τη νέα αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσής του, αποκάλυψε ότι το βιβλίο θα κυκλοφορήσει το 2014 πρώτα στην Αγγλία όπου ζει μόνιμα και όπως ανέφερε συζητά και την κινηματογραφική μεταφορά της περιπέτειάς του! Μάλιστα δέχτηκε να φωτογραφηθεί με τη σύντροφό του Κάθριν-Έμιλυ Τόμας για το cretalook.gr μόνο που ζήτησε αλλοίωση χαρακτηριστικών του προσώπου του. Σε ό,τι αφορά στο νομικό μέρος η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 2 Μαρτίου 2015, η απαγωγή του έγινε από τους συγγενείς νομίζοντας ότι ξέρει που βρίσκεται η αγνοούμενη φοιτήτρια ενώ ο ίδιος έχει καταγγείλει το βασανισμό του! Πάντως το βιβλίο θα κυκλοφορήσει νωρίτερα από την εκδίκαση της υπόθεσης!

Επιτυχία από την πρόγευση-Θεωρείται από τώρα best seller

Η συγγραφή του βιβλίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Απομένουν λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση του και ήδη υπάρχουν προτάσεις από εκδοτικούς οίκους. Πολύ περισσότερο, κινηματογραφικοί παραγωγοί έχουν ζητήσει το βιβλίο να μεταφερθεί σε σενάριο και να γυριστεί ταινία, επεσήμανε στο cretalook.gr ο καθηγητής προσθέτοντας: « Το βιβλίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Εκείνο με το οποίο ασχολούμαι είναι τα ονόματα των ηρώων. Θα είναι διαφορετικά βεβαίως από τα πραγματικά». Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει πρώτα στα Αγγλικά και εν συνεχεία θα μεταφραστεί για την ελληνική αγορά. Η κυκλοφορία αναμένεται το 2014 και πιστεύεται από τώρα ότι θα γίνει best seller καθώς η Ανθολογία με τίτλο «Α Plaster won’t fix it!» που παρουσιάστηκε στο Old Brandford της Αγγλίας πριν περίπου ένα χρόνο και εμπεριέχει απόσπασμα της βιογραφίας και της περιπέτειας του κρητικής καταγωγής καθηγητή ξεπούλησε σε ένα βράδυ (sold out όπως σημείωσε ο ίδιος) εξαιτίας της ιστορίας του.

«Η τρομοκρατία και οι απαγωγές τραβούν πολύ το ενδιαφέρον των Άγγλων. Σίγουρα όμως θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τους Κρητικούς να διαβάσουν λέξη προς λέξη όλα όσα έζησα. Βεβαίως θα υπάρχουν και κάποια στοιχεία μυθοπλασίας που απλώς θα εξυπηρετεί την εξέλιξη της πλοκής» σημειώνει ο καθηγητής που κατάγεται από το Νομό Λασιθίου. Την επιμέλεια στην Αγγλική Γλώσσα θα έχει η σύντροφος του καθηγητή που επίσης βρέθηκε στο Ηράκλειο για τη δίκη, Κάθριν-Έμιλυ Τόμας. Η ίδια ζήτησε να γραφτούν τα στοιχεία της και να φανεί καθαρά το πρόσωπό της. Ο καθηγητής αν και το όνομά του έχει δημοσιοποιηθεί κατά το παρελθόν ζήτησε αυτή τη φορά να χρησιμοποιηθούν μόνο τα αρχικά του και η φωτογραφία του να υποστεί επεξεργασία με εφφέ.

Η ιστορία

Το 2010 ο 51χρονος τότε καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ που κατάγεται από την Κρήτη βρισκόταν για διακοπές στο νησί μαζί με τη σύντροφό του όταν έπεσε θύμα απαγωγής. Αποκαλύφθηκε ότι ο καθηγητής Μ.Μ είχε πέσει θύμα απαγωγής από τους συγγενείς μιας φοιτήτριας, της Αγγελικής Σταυρουλάκη η οποία αγνοείται εδώ και 4 χρόνια! Το αυτοκίνητό της είχε βρεθεί στη γέφυρα Πετρέ του Ρεθύμνου, με τα κλειδιά στη μηχανή. Νωρίτερα η φοιτήτρια είχε φύγει από το σπίτι της στην Ασή Γωνιά. Οι συγγενείς που την έψαχναν ακόμη και σε μοναστήρια πραγματοποιώντας εισβολές θεώρησαν ότι για την εξαφάνιση της ευθυνόταν ο καθηγητής με τον οποίο είχε γνωριστεί και έκαναν παρέα όποτε βρισκόταν στην Κρήτη. Έτσι πέντε συγγενείς της φοιτήτριας τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, εκ των οποίων ο ένας αδερφός της αγνοούμενης, απήγαγαν τον καθηγητή και τον μετέφεραν σε απόμερο χώρο στη Μεσσαρά όπου τον κράτησαν για πέντε ημέρες και τον βασάνισαν όπως έχει υποστηρίξει ο ίδιος στις καταθέσεις του για να πει τι γνώριζε. Πάντως μέχρι σήμερα η φοιτήτρια δεν έχει βρεθεί, η αστυνομία έχει εξετάσει το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας λόγω κατάθλιψης ενώ ο δικηγόρος του καθηγητή Γλωσσολογίας, Φώτης Χαρίτος επεσήμανε μιλώντας στο cretalook.gr ότι ο καθηγητής δεν έχει καμία σχέση με την εξαφάνιση της κοπέλας και η μια υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με την άλλη.

stayroulaki

cretalook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook