Βελούδινη τούρτα «περίπτερο»

βελούδινη-τούρτα-περίπτερο-475379

Τη θυμάστε όταν την παρουσίασα πρώτη φορά το 2010; Διαχρονική. Χαμός έγινε με αυτή την συνταγή! Είμαι σίγουρη πως όσοι τη φτιάξατε δεν θα την ξεχάσετε ποτέ. Οι υπόλοιποι μην αργείτε, μόνο χαρά στους γύρω σας θα σκορπίσετε.

Υλικά Συνταγής

1 παντεσπάνι σοκολάτα

2 μικρά κουτιά πουράκια σοκολάτας κομμένα στη μέση

500 γραμ. σοκολάτα 70% περιεκτικότητα σε κακάο ψιλοκομμένη

300 γραμ. γάλα

500 γραμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι ή κουαντρό

Για το σιρόπι

50 γραμ. ζάχαρη

50 γραμ. νερό

50 γραμ. ρούμι

λίγη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.

Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση (αρχίζει να φουσκώνει) αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1΄.

Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως και να γυαλίσει το μείγμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Κουταλιά κουταλιά προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το ποτό (κονιάκ, ρούμι ή κουαντρό).

Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι 2΄. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το αλκοόλ.

Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Τοποθετούμε το παντεσπάνι στη φόρμα. Με πινέλο βρέχουμε καλά το παντεσπάνι. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση μους σοκολάτας. Κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα στήνουμε γύρω γύρω στη φόρμα. Αδειάζουμε όλη τη μους στη φόρμα. Στρώνουμε με κουτάλι την επιφάνεια.

Παγώνουμε την τούρτα (χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 30΄ να σφίξει), την ξεφορμάρουμε και τη μεταφέρουμε σε τουρτιέρα.

Γαρνίρουμε με σπασμένα πουράκια και άχνη ζάχαρη λίγο πριν σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook