Βγαλμένο από το… Star Wars το νέο υπερόπλο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ | Photos

βγαλμένο-από-το-star-wars-το-νέο-υπερόπλο-του-138082

iperoplo-ipa-660Ένα νέο υπερόπλο αναμένεται να βάλουν σε λίγα χρόνια στη φαρέτρα τους οι ΗΠΑ. Χαρακτηρίζεται θανατηφόρο, θυμίζει Star Wars, εκτοξεύει βλήματα με ταχύτητα επτά φορές μεγαλύτερη από αυτή του ήχου και έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στην ξηρά. Στα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να δοκιμαστεί και στη θάλασσα…

iperoplo-ipa-1Το νέο υπερόπλο, χρησιμοποιεί τεχνολογία η οποία πριν δεκαετίες παρουσιαζόταν μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητική ενέργεια μπορεί να εκτοξεύσει ένα βλήμα έως 10 κιλών σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μιλίων με ταχύτητα έως 5,400 μίλια την ώρα. Για να γίνει κατανοητό η δύναμή του θα είναι τέτοια ,δηλαδή, που θα του επιτρέπει να διαπερνά τρεις τοίχους από μπετόν ή έξι πλάκες χάλυβα πάχους μισής ίντσας.

iperoplo-ipa-2Ηδη έχουν κατασκευαστεί δύο τέτοια υπερόπλα για το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ και ήδη έχει δοκιμαστεί στην ξηρά. Το 2016 θα τοποθετηθεί στο σκάφοςUSNS Millinocket για να δοκιμαστεί και στη θάλασσα.

iperoplo-ipa-3Το συγκεκριμένο όπλο, δηλαδή χρησιμοποιεί την ταχύτητα και όχι τα εκρηκτικά για να καταστρέψει τον στόχο και πάνω του αναγράφεται το σύνθημα «Εγώ είμαι η ταχύτητα και θα σε εξαλείψω».

iperoplo-ipa-4Επίσης, αποδεικνύεται και εξαιρετικά οικονομικό, καθώς τα πολεμικά πλοία μπορούν να μεταφέρουν μόνο δεκάδες συμβατικές πυραύλους, οι οποίοι κοστίζουν κατά μέσο όρο 600.000 λίρες το καθένα, αλλά εκατοντάδες από τα βλήματα του νέου υπερόπλου που κοστίζουν μόνο 15.000 λίρες το χρόνο.

iperoplo-ipa-5

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook