Βγαλμένος από εφιάλτη: Ο καρχαρίας με το… επεκτεινόμενο σαγόνι

βγαλμένος-από-εφιάλτη-ο-καρχαρίας-με-τ-635521

Αν και ανήκουν στην οικογένεια των καρχαριών, τα τερατώδη αυτά ψάρια μοιάζουν να έχουν βγει από την φαντασία του Χ.Ρ. Γκίγκερ, του Ελβετού σουρεαλιστή ζωγράφου που σχεδίασε το διαβόητο «Alien» της ομώνυμης σειράς ταινιών, το οποίο προκάλεσε εφιάλτες σε εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πρόκειται για τους καρχαρίες-οχίες, ένα σπάνιο είδος καρχαρία, που εντοπίζεται κυρίως στον Ειρηνικό Ωκεανό, δύο δείγματα του οποίου τράβηξαν μαζί με την υπόλοιπη ψαριά τους, αλιείς στην Ταϊβάν και αμέσως κάλεσαν ειδικούς για να ταυτοποιήσουν τα τερωτώδη ψάρια.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του καρχαρία-οχιά -αυτό που τον κάνει να μοιάζει με το «Alien» της ταινίας- είναι η δυνατότητά του να επεκτείνει το σαγόνι του πέρα από τα όρια του στόματός του, ώστε με τα κυρτά δόντια του να πιάνει την τροφή του.

Παρά το σχετικά μικρό μήκος του (φθάνει το μισό μέτρο), ο καρχαρίας-οχιά θεωρείται από τα πιο επιθετικά σκυλόψαρα στη γη, και κινδυνεύει μόνο από μεγαλύτερα και πιο αδηφάγα ψάρια από αυτόν.

Ανακαλύφθηκε μόλις πριν από 30 χρόνια από Ιάπωνες επιστήμονες και φαίνεται ότι υπάρχει στον πλανήτη εδώ και 41 εκατομμύρια χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook