Βγαίνουν στους δρόμους της Κρήτης οι ποδηλάτες αστυνομικοί | Photos

βγαίνουν-στους-δρόμους-της-κρήτης-οι-π-702155

Ξεκίνησε, η εφαρμογή του θεσμού της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα,  και στην πόλη του Ηρακλείου, με στόχο την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τουριστών.

Συνολικά έξι (6) αστυνομικοί απαρτίζουν τη νέα αυτή ευέλικτη αστυνομική δομή και θα κινούνται από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ στην πόλη του Ηρακλείου, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Βασικές προτεραιότητες των αστυνομικών που στελεχώνουν τη νέα αυτή δομή αποτελούν:

  • η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,
  • η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών και
  • η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.

Οι αστυνομικοί ποδηλάτες υπάγονται διοικητικά και επιχειρησιακά στα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα Τουριστικής Αστυνομίας και για την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, ενώ είναι εφοδιασμένοι και με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Η νέα αυτή μορφή αστυνόμευσης συμβάλλει στη δημιουργία ενός σύγχρονου μοντέλου αστυνομικής διαχείρισης τοπικών ζητημάτων και προβλημάτων, με τρόπο περισσότερο ευέλικτο και αποτελεσματικό, αποσκοπώντας ταυτόχρονα στην αποδοχή και ενσωμάτωσή της στις κοινωνίες στις οποίες εφαρμόζεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής με σκοπό την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης, τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών της χώρας μας.

zarpanews.gr

One thought on “Βγαίνουν στους δρόμους της Κρήτης οι ποδηλάτες αστυνομικοί | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook