«Βγήκαν τα μαχαίρια» | Όλοι εναντίον όλων στον Δήμο της Αθήνας

βγήκαν-τα-μαχαίρια-όλοι-εναντίον-όλ-129176

 

Ο dimos athinaionχρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα. Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ήδη οι τόνοι της αντιπαράθεσης για τον πρώτο δήμο της χώρας έχουν ανέβει επικίνδυνα.

Ο νυν δήμαρχος εξαπέλυσε βολές εναντίον του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν με ενδιαφέρει να κάνω το δήμο Κούγκι ενός μνημονιακού ή αντιμνημονιακού αγώνα με κλείσιμο του δήμου» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γ. Καμίνης για να λάβει την απάντηση από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη: «Είτε αρέσει στον κ. Καμίνη και τον πολιτικό χώρο που τον υποστηρίζει, είτε όχι, οι πολίτες θα ψηφίσουν για έναν Δήμο που θα λειτουργεί στο πλευρό τους».

Την σκυτάλη της αντιπαράθεσης πήραν στην συνέχεια οι δύο «γαλάζιοι» υποψήφιοι.Ο Νικήτας Κακλαμάνης «Εγώ είμαι υποψήφιος στην Αθήνα από το ’90 δεν έρχομαι από τις Κυκλάδες» είπε με νόημα. «Ο Ν. Κακλαμάνης κρίθηκε από τους δημότες» απάντησε ο Α. Σπηλιωτόπουλος.

Μία φράση του Γρηγόρη Βαλιανάτου, «άναψε φωτιές». Ο υποψήφιος της φιλελεύθερης συμμαχίας μιλώντας στο «kontra» υποστήριξε πως και άλλοι που διεκδικούν τον δήμο της Αθήνας είναι gay προκαλώντας την έντονη αντίδραση τηςΦωτεινής Πιπιλή που τον χαρακτήρισε «ρουφιάνο» και «καρφί».

Από την άλλη πλευρά ο Γ. Αμυράς που ήταν «μήλο της έριδος» για αρκετούς υποψήφιους που τον ήθελαν στον συνδυασμό τους, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν.

Υποψηφιότητα «έκπληξη» για την περιφέρεια

Οι έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν στην «γαλάζια» βάση στο άκουσμα και μόνο μιας ενδεχόμενης στήριξης στον Γ. Σγουρό έκαναν το κυβερνητικό επιτελείο να στραφεί σε άλλες λύσεις και να επιλέξει να στηρίξει ένα πολιτικό που προέρχεται από τη ΝΔ.

Ο ευρωβουλευτής Γ. Κουμουτσάκος που επιστρέφει σήμερα στην Αθήναπέφτει στα «βαθιά» και θα διεκδικήσει την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας απέναντι στον νυν περιφερειάρχη Γ. Σγουρό και την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή, ανέφερε ότι η Αττική «είναι μια κατεξοχήν περιφέρεια με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης δυνατοτήτων από την Ευρώπη». Γι’ αυτό, σημείωσε η ίδια πηγή, «χρειάζεται ένας άνθρωπος με γνώσεις της Ευρώπης που να μπορεί να ξεκολλήσει ζητήματα» και πρόσθεσε: «Ο Γιώργος Κουμουτσακος είναι μάχιμος και στο παρελθόν είχε καταλάβει κεντρικές θέσεις στην πολιτική σκηνή. Είναι επιλογή που δίνει ανάσα ανανέωσης».

Πηγή: real.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook