Βασιλόπιτα πανεύκολη και πεντανόστιμη αν δεν έφτιαξες ακόμα…

βασιλόπιτα-πανεύκολη-και-πεντανόστι-198055

vasilopitaΈστω και… την τελευταία στιγμή, προλαβαίνεις να φτιάξεις την παραδοσιακή βασιλόπιτα! Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη, πολύ γρήγορη και… πεντανόστιμη! Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

  • 650 γρ βούτυρο φρέσκο
  • 525 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 πορτοκάλια ξύσμα
  • 2 δόσεις βανίλια
  • 2 γρ μοσχοκάρυδο τριμμένο σε σκόνη
  • 1 γρ μαστίχα τριμμένη σε σκόνη
  • 10 γρ μαχλέπι τριμμένο σε σκόνη
  • 350 γρ αυγά
  • 135 γρ γάλα
  • 50 γρ κονιάκ
  • 900 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
  • 15 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ καρύδι χοντροκομμένο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το πορτοκάλι ξύσμα, τις βανίλιες, το μοσχοκάρυδο, την μαστίχα και το μαχλέπι στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και το δουλεύουμε αρχικά για ένα λεπτό στην 1η ταχύτητα και ανεβάζουμε σταδιακά στην τελευταία ταχύτητα και χτυπάμε το μίγμα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.

Ανακατεύουμε τα αυγά με το κονιάκ σε μια μπασίνα και τα τοποθετούμε στο μίξερ και ομογενοποιούμε.

Αφαιρούμε το σύρμα από τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι με τα καρύδια και το μπείκιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε λίγο αλεύρι από πάνω ώστε να μην κολλήσει το μίγμα και προσθέτουμε την ζύμη.

Ψήνουμε στους 170 για 45 λεπτά.

Μπορούμε να την γαρνίρουμε με διάφορους τρόπους, με ζάχαρη άχνη είναι ο πιο κλασσικός, με γλάσσο σοκολάτας ή με τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook