Βαρουφάκης από το Ηράκλειο: «Μας ζητούν να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο αδύναμους Έλληνες»

βαρουφάκης-από-το-ηράκλειο-μας-ζητού-259161

varoufakis_iraklio«Οι δανειστές μας ζητούν να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο αδύναμους Έλληνες, λες και αν τους πλήξουμε με νέα μισανθρωπικά μέτρα, η Ελλάδα θα βγει από την κρίση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης που διοργανώνει η Οργάνωση Μελών Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε, απαιτούν να κόψουμε το ΕΚΑΣ, να φορολογήσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα με ΦΠΑ 23% ώστε αυτά τα χρήματα να τα ρίξουμε για χρόνια πολλά στη μαύρη τρύπα του χρέους.

Σύμφωνα με τον Βαρουφάκη, η νέα λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν οι ίδιοι οι θεσμοί στην Ελλάδα θα μειώσει τα χρήματα που οι δανειστές θέλουν να πάρουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό, ακόμα και στο εσωτερικό του ΔΝΤ «γνωρίζουν ότι η νέα λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν θα μειώσει κι άλλο τα εισοδήματα από τα οποία θα αποπληρωθεί το χρέος». Κατηγόρησε δε τους δανειστές ότι «προσποιούνται».

Όπως είπε, «κανείς από τους δανειστές δεν πιστεύει ότι αν κάνουμε αυτά που ζητούν θα αναπτυχθεί η οικονομία και θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook