Βίτσας: Ο δημοσιονομικός «κόφτης» δεν θα χρησιμοποιηθεί

βίτσας-ο-δημοσιονομικός-κόφτης-δεν-368112

«Ο δημοσιονομικός «κόφτης» είναι ένας μηχανισμός που δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί» επέμεινε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup.

«Κάναμε μια προσπάθεια να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στους «πιο κάτω»» είπε ο υπουργός Άμυνας στον Σκάϊ.

Σχολιάζοντας την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τη συμφωνία του Eurogroup για περικοπές δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι δαπάνες δεν είναι μόνο όπλα, ενώ επισήμανε και την ανάγκη αποπληρωμής και εκσυγχρονισμού παλαιότερων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αναδιοργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι ζητούμενο «δεν είναι συγχωνεύσεις και καταργήσεις (στρατοπέδων), έχουν ξαναγίνει κι άλλες».

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι σήμερα υπάρχουν στρατόπεδα που δεν χρειάζεται να υπάρχουν πια γιατί είχαν αναφορές σε άλλες ανάγκες (εμφύλιος, Ανατολικό μπλοκ κλπ.), αποφεύγοντας ωστόσο να κάνει λόγο για ενδεχόμενο «λουκέτων» σε στρατόπεδα. «Δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή μείωση θητείας, δεν είναι αυτό το επίδικο» διευκρίνισε ακόμη.

Σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση ο Δημήτρης Βίτσας σημείωσε ότι το ΥΕΘΑ έχει ιεράρχηση προβλημάτων. Όπως ανέφερε, στην Ειδομένη έχουν αποχωρήσει 2.000 με 3.000 πρόσφυγες.

«Άκουσα τον αρμόδιο υπουργό και συμφωνώ μαζί του ότι το επόμενο διάστημα η Ειδομένη θα εκκενωθεί» παρατήρησε, αναφερόμενος στον Γιάννη Μουζάλα. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της διαχείρισης της καθημερινότητας, με θέματα όπως αναθεώρηση των συμβάσεων με catering και σύναψης νέων συμβάσεων για να αντιμετωπιστούν οι ιδιαίτερες ανάγκες των μουσουλμάνων (κρέας χαλάλ).

Επιτέθηκε δε στον Γιώργο Στασινό, λέγοντας πως «ο πρόεδρος του ΤΕΕ δεν έχει καταλάβει ότι έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα, απειλή σε βουλευτές (σ.σ μηχανικούς επειδή ψήφισαν το φορολογικό και ασφαλιστικό ν/σ) δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα».

Υπαινιγμοί κατά Παρασκευόπουλου

Υπαινιγμούς κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, για έλλειψη συνεννόησης στο ζήτημα της ανέγερσης αίθουσας δικαστηρίων και χώρων κράτησης στο Beach Volley στο Φάληρο άφησε ο κ. Βίτσας.

«Πραγματικά χρειάζεται μια πολύ μεγαλύτερη συνεννόηση και συντονισμός πριν προχωρείς. Γιατί υπάρχει μια ανάγκη να βρεθούν μεγάλες αίθουσες, γιατί υπάρχουν δίκες που τραβάνε σε μακρός (…) και δεν υπάρχει αίθουσα να γίνει η δική… Αυτή η ανάγκη δεν πρέπει να μας κάνει να προχωράμε χωρίς να έχουμε την απαραίτητη συνεννόηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

«Τώρα με συνεννόηση με την περιφέρεια Αττικής θα λύσουμε το ζήτημα πάρα πολύ εύκολα» σχολίασε.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook