Βίντεο σοκ! Αστυνομικοί χτυπούν Αφροαμερικανό στο κελί | Πέθανε στο νοσοκομείο

βίντεο-σοκ-αστυνομικοί-χτυπούν-αφροα-311601

Χρειάστηκαν 3 χρόνια για να δημοσιοποιηθεί το βίντεο από τις τελευταίες στιγμές στη ζωή του Philip Coleman ενώ βρισκόταν στη φυλακή. Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις μετά το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Σικάγο.

Στο βίντεο, από τον Δεκέμβριο του 2012, φαίνεται μια ομάδα φρουρών να ξυπνούν τον 38χρονο και να τον περικυκλώνουν ενώ βρίσκεται στο κελί του. Οι αστυνομικοί χτυπούν επανειλημμένα τον Philip Coleman με τέιζερ. Το βίντεο τελειώνει με τους φύλακες να σέρνουν το σώμα του από τα χέρια στον διάδρομο των φυλακών.

Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Σικάγο πέθανε στο νοσοκομείο μετά από αλλεργική αντίδραση σε ηρεμιστικό που του χορηγήθηκε από τους γιατρούς και ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε τυχαίος. Από τη νεκροψία όμως προέκυψε ότι είχε υποστεί βαριά τραύματα, έχοντας περισσότερες από 50 μελανιές και εκδορές σε όλο του το σώμα.

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι ο Philip Coleman ήταν απείθαρχος στο κελί του πριν παρέμβουν και τελικά χρησιμοποιήσουν το τέιζερ. Ο 38χρονος είχε οδηγηθεί στη φυλακή μετά από επίθεση στην 69χρονη μητέρα του κατά τη διάρκεια ψυχωσικού επεισοδίου.

Οι φρουροί, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, χτύπησαν τον Philip Coleman 13 φορές με τέιζερ και γκλοπ. Μετά και τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο δήμαρχος Σικάγο Rahm Emanuel καταδίκασε το αστυνομικό τμήμα. «Κάτι δεν πάει καλά. Είτε οι ενέργειες των αστυνομικών είτε οι πολιτικές του αστυνομικούς τμήματος. Δεν δικαιολογείται ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, καταδικάζοντας απερίφραστα τις ενέργειες των αστυνομικών.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook