Βίντεο-σοκ | Αστυνομικοί σκοτώνουν εν ψυχρώ έγκυο γυναίκα | Photos + Video

βίντεο-σοκ-αστυνομικοί-σκοτώνουν-εν-ψ-234239

murder708Αυτή τη φορά, μάλιστα, οι αστυνομικοί ξεπέρασαν κάθε όριο, αφού το θύμα τους ήταν μια γυναίκα έγκυος και μητέρα άλλων τριών παιδιών, η οποία, σε κατάσταση έντονης ψυχικής ταραχής, δεν απείλησε κανέναν παρά μόνον τον εαυτό της.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο του 2014 στο Αϊνταχο των ΗΠΑ, όταν η 35χρονη Jeanetta Riley, με ιστορικό ψυχικών διαταραχών, βρέθηκε έξω από το νοσοκομείο Sandpoint και κρατώντας ένα μαχαίρι άρχισε να φωνάζει πως θέλει να αυτοκτονήσει.

egyosΟι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, όπως κατέγραψε τόσο η κάμερα του περιπολικού όσο και εκείνες που φέρουν οι ίδιοι επάνω τους, αντί να πλησιάσουν την έγκυο γυναίκα και να της αποσπάσουν το μαχαίρι προκειμένου να την προστατέψουν από τον εαυτό της, την απείλησαν με τα όπλα και στο τέλος τη σκότωσαν από απόσταση 3 μέτρων περίπου εν ψυχρώ, δίχως η ζωή τους να τεθεί στον παραμικρό κίνδυνο.

Το οπτικό υλικό (το οποίο έδωσε η Αστυνομία του Αϊντάχο στη δημοσιότητα) απεικονίζει τους δυο αστυνομικούς να κατεβαίνουν από το περιπολικό και να μην κάνουν την παραμικρή προσπάθεια να ηρεμήσουν την άτυχη έγκυο, η οποία προφανώς βρισκόταν σε «επεισόδιο».

egyos2_0Τη διέταξαν να πετάξει το μαχαίρι, εκείνη αρνήθηκε και 15 δευτερόλεπτα αργότερα η Riley έπεφτε νεκρή, έχοντας δεχθεί χωρίς απολύτως κανέναν λόγο 5 σφαίρες από τα όπλα των αστυνομικών, μία εκ των οποίων την πέτυχε στην καρδιά.

Τραγική λεπτομέρεια πως τη γυναίκα είχε μεταφέρει στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Shane, προκειμένου οι γιατροί να αντιμετωπίσουν την κρίση της, καθώς επί πολλές ώρες η ίδια προσπαθούσε να βλάψει τον εαυτό της. Δυστυχώς όμως η πράξη του αυτή, αντί να της σώσει τη ζωή, τη σκότωσε.

Πάντως, η Αστυνομία είπε πως για το περιστατικό οι υπάλληλοί της ενήργησαν απολύτως νόμιμα, ενώ προς την οικογένεια δεν απευθύνθηκε ούτε μία συγνώμη ή κάποια έστω έκφραση συμπάθειας.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook