Βίντεο ντοκουμέντο: Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό «διώχνει» την τουρκική ακταιωρό!

βίντεο-ντοκουμέντο-το-ελληνικό-πολεμ-364050

Στην κάμερα έχει αποτυπωθεί η στιγμή που δυνάμεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «απομακρύνουν» την τουρκική αρκταιωρό, η οποία νωρίτερα είχε προκαλέσει το «θερμό» επεισόδιο στις Οινούσσες!

Για μία ακόμη φορά οι Τούρκοι προκαλούν και μάλιστα έντονα. Το πλήρωμα των σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής επιχείρησαν να συλλάβουν την Μεγάλη Παρασκευή έναν Έλληνα ψαρά, ο οποίος έπλεε το καΐκι του σε ελληνικά ύδατα στις Οινούσσες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Τούρκοι υποστήριζαν ότι το σκάφος βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Ο Έλληνας ψαράς αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σημείο και τα αίματα άρχισαν να… ανάβουν!

Πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως χρειάστηκε η αποστολή κανονιοφόρων του ελληνικού στόλου στο σημείο και αρκετή… ένταση μέχρι να αποχωρήσουν τα τουρκικά σκάφη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στο σημείο έφτασε το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο και έχει αναλάβει την υπόθεση, ενώ σχετική ενημέρωση έχει γίνει και στο ΓΕΕΘΑ.

Το βίντεο ντοκουμέντο

Ο Έλληνας ψαράς, ο οποίος ονομάζεται Στέφανος Δημίδης, μίλησε στο newsit.gr και τόνισε χαρακτηριστικά: «Μας πλησίασαν, μπήκαν μπροστά στο καΐκι και μας σταμάτησαν. Ήθελαν να μπουν μέσα στο πλοίο».

Την ίδια ώρα, ο γιος του, Κώστας, έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ένα βίντεο που δείχνει την στιγμή που το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό… σβήνει τη φωτιά.

Φαίνεται να έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής την τουρκική ακταιωρό και ουσιαστικά την… αναγκάζει να αποχωρήσει από το σημείο!

Η ένταση είναι εμφανής και από τις αντιδράσεις των ανθρώπων που βρίσκονται πάνω στο σκάφος του Στέφανου Δημίδη, ο οποίος έφτασε ένα βήμα πριν την σύλληψη από τις τουρκικές αρχές!

Απίστευτη ιστορία στη Σύμη!

Παράλληλα, ένα ακόμη περιστατικό που συνέβη πριν λίγες ημέρες ανοιχτά της Σύμης προκαλεί αμέτρητα ερωτηματικά. Περιπολικό σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, υποχρέωσε σε έλεγχο ένα σκάφος στο οποίο επέβαιναν Ροδίτες, ανοιχτά του ακρωτηρίου Αλωπός.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Τούρκων, το σκάφος κινούνταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε αυτό επέβαιναν έξι συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Το σκάφος είχε ξεκινήσει το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας από τη Σύμη και είχε προορισμό το λιμάνι της Ρόδου, με το περιπολικό σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να ζητά από τον έλληνα κυβερνήτη να σταματήσει για τυπικό έλεγχο.

Αυτό έγινε και σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι ήταν ευγενικοί και καθησυχαστικοί, προφανώς επειδή στο σκάφος επέβαιναν και παιδιά. Ωστόσο ήταν ιδιαίτερα αυστηροί στις συστάσεις τους, ειδικά όταν είδαν ότι η τουρκική σημαία που υπήρχε στο διερχόμενο σκάφος να είναι φθαρμένη.

«Να έχετε περισσότερο σεβασμό στα σύμβολά μας, δεν επιτρέπεται αυτή η σημαία να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση» φέρεται να ήταν η σύσταση του Τούρκου Αξιωματικού, προς τον κυβερνήτη του Ελληνικού σκάφους, σύμφωνα πάντα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

1Ο κυβερνήτης του τουρκικού σκάφους

Μάλιστα, ο ίδιος ο τούρκος κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους, ζήτησε από τα στελέχη του πληρώματός του να του έφεραν μια καινούργια σημαία, την οποία ο ίδιος έβαλε στον ιστό του σκάφους.

2Το τουρκικό σκάφος ενώ απομακρύνεται μετά τον έλεγχο

Η όλη διαδικασία ελέγχου, διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και δεν υπήρξαν άλλου είδους προβλήματα.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook