Βάμβουκας: Χρειάζεται σχέδιο παρεμβάσεων για την ανάδειξη της Παλιάς Πόλης

βάμβουκας-χρειάζεται-σχέδιο-παρεμβά-135147

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε τους εκπροσώπους των καταστηματαρχών του Παλιού Λιμανιού συναντήθηκε  ο επικεφαλής του «Δήμου Ενεργών Πολιτών» Τάσος Βάμβουκας με αντικείμενο τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα, τις προτεινόμενες λύσεις και τις προοπτικές ανάδειξης του Παλιού Λιμανιού.

Η παράταξη, σε σχετικό δελτίο τύπου, αναφέρει τα εξής για την συνάντηση:

«Οι χώροι στάθμευσης, ο φωτισμός, η πολύπλοκη γραφειοκρατία, και η έλλειψη  σχεδιασμού για παρεμβάσεις όπως π.χ. στην όψη της Παλιάς Πόλης, ήταν τα σημεία στα οποία στάθηκαν οι καταστηματάρχες, εκφράζοντας το παράπονό τους διότι οι έως τώρα δημοτικές αρχές είτε αδιαφορούν είτε σχεδιάζουν αποσπασματικά και παρεμβαίνουν ερήμην τους.

Από την πλευρά του ο κ. Βάμβουκας αναγνώρισε τη σημασία των προβλημάτων που αναφέρθηκαν, εστιάζοντας με τη σειρά του στην ανάγκη χώρων στάθμευσης, ιδίως για τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης, τη βελτίωση της προσβασιμότητας για τους επισκέπτες, με τη χρήση κατάλληλα διαμορφωμένων οχημάτων, τη διευκόλυνση της λειτουργίας των καταστημάτων.

Αναφερόμενος ακόμη στη λογική προσέγγισης των θεμάτων από την εκάστοτε δημοτική αρχή, προέταξε την ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων, προκειμένου μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων να αναδειχθεί η Παλιά Πόλη: «Είναι κατανοητό από όλους ότι η Παλιά Πόλη είναι σημείο αναφοράς για τη φυσιογνωμία των Χανίων αλλά και βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Έχουν χαθεί χρόνια από την αδράνεια και τη στενομυαλιά των υπευθύνων και έχουν αναλωθεί χωρίς αντίκρισμα κονδύλια σε ανεφάρμοστες μελέτες και αποσπασματικές παρεμβάσεις», συμπληρώνοντας: «Εμείς δεν αγνοούμε τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, ούτε στεκόμαστε απέναντί τους, ούτε θα σχεδιάσουμε ερήμην τους. Γνωρίζουμε όμως ταυτόχρονα και κατανοούμε ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να σχεδιαστεί σε βάρος των κατοίκων, της αισθητικής και της ιστορίας της πόλης. Πιστεύουμε, ως δημοτική παράταξη, ότι η σύνθεση ιδεών και προσπαθειών είναι ο μόνος δρόμος για μια βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων».

Ο κ. Βάμβουκας τάχθηκε ακόμη με έμφαση υπέρ της συνολικής προσέγγισης των προβλημάτων της Παλιάς Πόλης, σε συνάρτηση με τον γενικό αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου, υπογραμμίζοντας: «Θα σχεδιάσουμε μαζί το αύριο της Παλιάς Πόλης, μέσα από έναν συνολικό και ευρέως αποδεκτό σχεδιασμό για το αύριο του μητροπολιτικού Δήμου, καθιστώντας την όχι απλώς ευκαιριακό πόλο έλξης τουριστών, αλλά οργανικό και ζωντανό κομμάτι  της πόλης και των κατοίκων της.  Μια περιοχή που δεν θα ζει λίγους μήνες τον χρόνο αλλά θα είναι ζωντανή όλο τον χρόνο για  επισκέπτες και κατοίκους. Μόνο έτσι θα την καταστήσουμε προορισμό υψηλών προδιαγραφών με υπηρεσίες και αισθητική που θα ξαναβάλουν τα Χανιά ψηλά στον χάρτη των ξεχωριστών μεσογειακών προορισμών, όπως οι πόλεις της Αδριατικής, της νότιας Ιταλίας ή της μεσογειακής Γαλλίας και της Ισπανίας. Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται μακρόπνοος σχεδιασμός, ξεκάθαροι στόχοι και ευρεία συναίνεση και συμμετοχή όλων και φυσικά διάθεση ανάληψης ευθυνών».

2 thoughts on “Βάμβουκας: Χρειάζεται σχέδιο παρεμβάσεων για την ανάδειξη της Παλιάς Πόλης

  1. Ο κος Βάμβουκας,με λίγα λόγια,είπε ότι δεν μπορεί να γίνεται κάτι ερήμην των κατοίκων!Δεν μπορεί να γίνεται κάτι στην Π.Πόλη και να μην ακούγεται η γνώμη των κατοίκων!Το «αποφασίζομεν και διαττάσομεν»,ανήκει σε άλλες εποχές!Πολύ μακρυνές!

  2. Ενδιαφέρον θα ‘χε να μαθαίναμε και τη γνώμη του Καμήλου και του Μαρινάκη, δεν πιστεύω ότι διαφωνούν με τις γενικότητες του Βαμβουκάτάσ’. Μετά τι γίνεται… και ξέρουμε τι έχει γίνει έως τώρα.

    https://www.facebook.com/o.polykomatikos.Tasos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook