Βάμβουκας: «Το έργο μας είναι πολύ και ενοχλεί» | Κόντρες για τον απολογισμό του 2017 στον Δήμο Χανίων

βάμβουκας-το-έργο-μας-είναι-πολύ-και-ε-645326

Με εκατέρωθεν βολές και υψηλούς τόνους ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ,  η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το 2017.

«Το έργο μας παρακάμπτεται γιατί είναι πολύ και ενοχλεί» ανέφερε ο Δήμαρχος κλείνοντας την συνεδρίαση, αφού πρώτα είχε δεχτεί τα «πυρά» των παρατάξεων της μειοψηφίας για τους χειρισμούς του σε σημαντικά θέματα του Δήμου. «Δεν άκουσα τίποτα ουσιαστικό από την πλευρά της μειοψηφίας» σχολίασε ο κ. Βάμβουκας και προσέθεσε πως και η δική του παράταξη υπήρξε μειοψηφία και χωρίς ποτέ να κάνει μηδενιστική κριτική, κατάφερε να γίνει Δημοτική Αρχή. «Δεν χρειάζεται λοιπόν να πέφτει τόσο χαμηλά το επίπεδο» κατέληξε.

Νωρίτερα, είχε δεχθεί κριτική για απουσία έργου, με τις παρατάξεις Σκουλάκη και Παπαδογιάννη να αναφέρουν πως το μόνο που έχει γίνει είναι συνέχιση έργου των προηγούμενων, για αδυναμία στη διαχείριση του κυκλοφοριακού και για αθέτηση των προεκλογικών εξαγγελιών για πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις και δίκτυο συγκοινωνίας – ποδηλατοδρόμων.

«Το 2017 έκλεισε με θετικό πρόσημο» ανέφερε ο Δήμαρχος στην αρχή της εισήγησής του, κάνοντας λόγο για ένα δυσμενές πλαίσιο με γραφειοκρατία, υποστελέχωση και προβλήματα που προκάλεσε το πάγωμα όλων των διαγωνισμών για μεγάλο διάστημα.

«Είμαστε ανοικτοί σε καλοπροαίρετη κριτική» προσέθεσε και ξεκίνησε την παρουσίαση του έργου με ιδιαίτερη έμφαση στις υποδομές για τις οποίες όπως είπε, εξασφαλίστηκαν 64 εκ.ευρώ (υπογραφή διυπουργικής για 40 εκ ευρώ για σχολεία μέσω ΣΔΙΤ, 10 εκ. ευρώ για τα ΒΑΑ, ανάπλαση σε Νέα Χώρα, συνδρομή σε κόμβο Μουρνιών κλπ). Ακόμη, αναφέρθηκε σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής και πολιτισμού.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του Δήμου, με έμφαση στον υπο διαμόρφωση νέο ΧΥΤΥ της ΔΕΔΙΣΑ.

Τον λόγο πήραν οι επικεφαλής των παρατάξεων που κατέθεσαν την κριτική τους. «Καταλαβαίνω την αγωνία σας και δυστυχώς δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση σας» ανέφερε η κα Αγγελάκη, κάνοντας λόγο για δυσαρέσκεια των πολιτών «Πέστε μου ένα έργο που οραματιστήκατε, σχεδιάσατε και υλοποιήσατε» ανέφερε, σχολιάζοντας ότι σε αυτό το χρονικό σημείο το έργο της νυν δημοτικης Αρχής είναι συγκρίσιμο με της προηγούμενης: «και η ζυγαριά γέρνει προς το μέρος μας» είπε κλείνοντας.

«Ακούγοντας τον Δήμαρχο έχω την αίσθηση πως ζω σε μια πόλη του μέλλοντος» σχολίασε ο κ. Παπαδογιάννης και κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή πως παρουσιάζει το αυτονόητο ως έργο. Ακόμη έκανε κριτική στο θέμα του κυκλοφοριακού, έκανε λόγο για απαξίωση του ΚΑΜ και ανέφερε πως ο Δήμαρχος μάλλον έχει βάλει πολύ χαμηλά τον πήχη.

«Έχουν γινεί αρκετά πράγματα όμως δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας» τόνισε ο κ. Σαρρής, ο οποίος προσέθεσε πως δεν πρέπει να γίνονται μηδενισμοί. «Απουσιάζει μια εικόνα δημοτικής αρχής που να εμπνέει» τόνισε.

«Μόνο το πόσες λάμπες αλλάξατε δεν μας είπατε» σχολίασε καυστικά ο κ. Παπαντωνάκης που κάλεσε την δημοτική αρχή να βρει τα εκατομμύρια κρυμμένα τετραγωνικά και την απώλεια νερού που φτάνει το 48%.

Τέλος ο κ. Ρίζος κατηγόρησε τον δήμαρχο πως δεν αντιλαμβάνεται την απόσταση που χωρίζει τα έργα του από την κοινωνία. Ακόμη, επαναδιατύπωσε την κριτική του για τα ΣΔΙΤ, κάνοντας λόγο για πολιτική ιδιωτικοποίησης των σχολείων.

Στην  διευρυμένη συνεδρίαση, παρακολούθησαν εκτός από τους αιρετούς και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου όπως οι πρόεδροι του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ και άλλοι.

Αρνητικά σχολιάστηκε πάντως η απουσία αρκετών συμβούλων της πλειοψηφίας, εκλεγμένων στα τοπικά συμβούλια αλλά και συνεργατών του Δημάρχου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook