Α. Φλαμπουράρης: «Κατά 99,9% θα έχουμε συμφωνία τη Δευτέρα»

α-φλαμπουράρης-κατά-999-θα-έχουμε-συμφω-215010

flabourarisΑνοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μια νέας Συνόδου Κορυφής ή ενός νέου έκτακτου Eurogroup με μοναδικό θέμα την Ελλάδα, ο υπουργός Επικρατείας, Α. Φλαμπουράρης, σε περίπτωση που τη Δευτέρα δεν καταλήξουμε σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Ο κ. Φλαμπουράρης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega εξέφρασε την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι κατά 99,9% θα επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας και αποκάλυψε ότι το 1,5% στον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος έχει σχεδόν γίνει αποδεκτό από τους εταίρους.

«Μέχρι χθες το βράδυ που συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο ήμασταν ικανοποιημένοι από την πορεία των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της επιτροπής τεχνικών εμπειρογνώμων που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πάνε τα πράγματα μέχρι τέλους καλά», επεσήμανε.

Ο υπουργός Επικρατείας, επιβεβαίωσε ακόμα ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να κάνει πίσω στα εργασιακά και στην άρνηση του στόχου του 3% για το πρωτογενές πλεόνασμα και αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις τόνισε πως ότι έχει συμβασιοποιηθεί δεν πρόκειται να αλλάξει.

Όπως είπε, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αναθεωρηθούν οι συμβάσεις με τη θέληση του συμβασιούχου, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι τα Ξενία και τα αεροδρόμια δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν.

Όσον αφορά τέλος στον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προτείνει η κυβέρνηση, ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι το ζήτημα αυτό δεν συζητήθηκε στο χθεσινό έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουμε ανακοινώσεις ακόμα και σήμερα, ενώ σε ερώτηση για το αν είναι φαβορί ο Δ. Αβραμόπουλος απάντησε:

«Είναι ένα από τα ονόματα που ακούτε κι εσείς, ακούμε κι εμείς».

Πηγή: star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook