Αύριο οι τελικές ανακοινώσεις για την Αμφίπολη | Στην Αθήνα όλη η ανασκαφική ομάδα

αύριο-οι-τελικές-ανακοινώσεις-για-την-179103

sfigga-amfipoli5Η ανασκαφική ομάδα της Αμφίπολης θα βρεθεί αύριο (29/11) σύσσωμη στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελική και εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για τη σημαντική ανασκαφή στον Τύμβο Καστά.

Η κ. Περιστέρη μαζί με τους αρχαιολόγους, εργάτες, συντηρητές θα βρεθούν το πρωί του Σαββάτου στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου θα παρουσιαστούν τα ευρήματα της ανασκαφής στην Αμφίπολη.

Στην αυριανή παρουσίαση για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη ομιλητές θα είναι οι:

– Κατερίνα Περιστέρη, επικεφαλής της ανασκαφής και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, με θέμα: «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014)».

– Μιχάλης Λεφαντζής, αρχιτέκτονας, με θέμα: «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις».

– Δημήτρης Εγγλέζος, πολιτικός μηχανικός, με θέμα: «Ο ρόλος του πολιτικού μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Λαμπρινουδάκης και ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, αρχαιολόγος, Νίκος Σταμπουλίδης.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook