Αύξηση «φωτιά» στο πετρέλαιο κίνησης | Αντιδρούν οι βενζινοπώλες

αύξηση-φωτιά-στο-πετρέλαιο-κίνησης-321987

Την αντίθεσή της με την κυοφορούμενη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος υποστηρίζοντας ότι το μέτρο δεν θα φέρει περισσότερα έσοδα καθώς θα οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης.

«Αυτό το είδαμε και με το πετρέλαιο θέρμανσης, για το οποίο φοβόμαστε ότι θα υπάρξει ανάλογη αυξητική κίνηση από την κυβέρνηση στη νέα περίοδο. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, ιδίως στις μεταφορές και στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, θα είναι βαριές».

Όπως επισημαίνει η ΟΒΕ, ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης ανέρχεται σήμερα στα 330 ευρώ/χιλιόλιτρο, ενώ στη βενζίνη στα 670 ευρώ/χιλιόλιτρο. Σε περίπτωση εξίσωσης και αφού υπολογιστεί η επιβάρυνση του ΦΠΑ (που επιβάλλεται και επί του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης) η τιμή του πετρελαίου θα επιβαρυνθεί συνολικά με 0,418 ευρώ το λίτρο.

Δηλαδή η λιανική τιμή του ντήζελ κίνησης με τα σημερινά δεδομένα θα φθάσει στο 1,418Euro/λ! Αντίστοιχα, πιθανή αύξηση του ΕΦΚ στη βενζίνη κατά 10 λεπτά το λίτρο θα οδηγήσει σε αύξηση της λιανικής τιμής (μαζί με το ΦΠΑ) κατά 12,3 λεπτά.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook