Αύξηση βάρους ή κατακράτηση υγρών; Πώς θα καταλάβεις τη διαφορά

αύξηση-βάρους-ή-κατακράτηση-υγρών-πώς-279568

Είναι βιολογικά αδύνατο να πάρουμε κιλά εν μία νυκτί, οπότε ο λόγος που η ζυγαριά ανεβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να είναι η κατακράτηση υγρών.

Εάν το βάρος σας παρουσιάζει συχνά-πυκνά διακυμάνσεις, ξυπνάτε δηλαδή μια μέρα μέσα στη βδομάδα και η ζυγαριά ξαφνικά δείχνει ότι έχετε πάρει 1 ή 1,5 κιλό, τότε δεν έχετε πάρει πραγματικά βάρος.

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να είναι η αληθινή αιτία που φαίνεται να έχετε πάρει βάρος.

Η αυξημένη πρόσληψη αλατιού έχει σαν αποτέλεσμα την κατακράτηση υγρών, κάτι που «μεταφράζεται» άμεσα σε φούσκωμα, δυσκαμψία και πόνο στις αρθρώσεις, πόνο στα πέλματα, πρήξιμο τους αστραγάλους και γενικώς ένα αίσθημα δυσφορίας και ένα… κύμα ενοχλήσεων.

Το αλάτι είναι ένα αρκετά «παρεξηγημένο» συστατικό της διατροφής μας. Έχει πολλάκις κατηγορηθεί για τις αρνητικές συνέπειες που έχει για την υγεία μας, ωστόσο οι συνέπειες αυτές παρατηρούνται όταν καταναλώνουμε πάρα πολύ αλάτι. Μικρή ποσότητα αλατιού, όχι επεξεργασμένου αλλά αλατιού που βρίσκεται φυσικά στις τροφές, είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς, των μυών και του εγκεφάλου.

Περιορίζοντας για μερικές ημέρες τις ποσότητες αλατιού που καταναλώνετε –κυρίως αποφεύγοντας έτοιμα, επεξεργασμένα τρόφιμα και γεύματα– θα μπορέσετε να αξιολογήσετε ρεαλιστικά το βάρος σας και να διαπιστώσετε εάν η ένδειξη της ζυγαριάς ήταν τελικά παραπλανητική.

Πηγή: onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook