Αχτσιόγλου: «Τον Γενάρη του ’19 αλλάζει ο κατώτατος μισθός»

αχτσιόγλου-τον-γενάρη-του-19-αλλάζει-693836

Ως ένα βήμα που αποδεικνύει ότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν ήταν μόνο συμβολική αλλά και η έναρξη μιας περιόδου ανάκτησης των εργασιακών δικαιωμάτων για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, χαρακτήρισε την τροπολογία για τον κατώτατο μισθό που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

«Είναι μια σημαντική στιγμή για τον κόσμο της εργασίας και την κυβέρνηση γιατί κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση κορυφαίας δέσμευσης απέναντι στην μεγάλη πλειοψηφία! Η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων είναι η κεντρική πολιτική στόχευση της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός και σημείωσε πως ήδη έχουν επεκταθεί 7 κλαδικές συμβάσεις που αφορούν περί τις 200.000 κόσμο. «Ο νέος κατώτατος μισθός θα θεσπιστεί τον Γενάρη του 19», πρόσθεσε.

Ακόμα, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας πως μέσα σε μια νύχτα περιέκοψε τον κατώτατο μισθό κατά 22%, υπηρετώντας την αντίληψη που έλεγε ότι η ανάπτυξη μπορεί να επανέλθει στη βάση της συντριβής της εργασίας.

«Στον αντίποδα η κυβέρνηση είπε ότι η ανάπτυξη μπορεί να επανέλθει μέσα από ενίσχυση των εργαζομένων», είπε και ξεκαθάρισε πως καταργείται ο υποκατώτατος μισθός τον οποίο και χαρακτήρισε ρατσιστικό για τους νέους.

Πηγή: newpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook