Αφιλόξενη πόλη για άτομα με αναπηρία | Πορεία με αμαξίδια και καροτσάκια με πρωτοβουλία του δήμου | Photos

αφιλόξενη-πόλη-για-άτομα-με-αναπηρία-π-430168
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία όταν επιχειρούν να μετακινηθούν στα Χανιά, προσπάθησε να αναδείξει με την σημερινή πρωτοβουλία να διασχίσουν μαζί τους, πεζοδρόμια της πόλης, ο δήμαρχος Χανίων και μέλη της δημοτικής αρχής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η εκδήλωση που ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εβδομάδα κινητικότητας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αν και η προσπάθεια έγινε σε μέρος της πόλης στο οποίο έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα παρεμβάσεις, εντούτοις και με αυτό τον τρόπο αναδείχθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία όταν μετακινούνται με τα αμαξίδια τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Χαρακτηριστικό ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας να διασχιστούν τα πεζοδρόμια της οδό Κουρνάρου, όπου από την αρχή του δρόμου τα άτομα με αναπηρία αναγκάστηκαν να κατέβουν από τα πεζοδρόμια στο δρόμο καθώς η δυνατότητα κίνησης με αμαξίδιο σε αυτά ήταν αδύνατη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και τα οποία είναι συνέπεια καταλήψεων δημοσίων χώρων, πεζοδρομίων, στάθμευσης Ι.Χ σε ράμπες αναπήρων κ.α., φαινόμενα και συμπεριφορές καθημερινές που επανειλημμένα έχουν αναδειχθεί από το zarpanews.gr

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σε δηλώσεις του πάντως ο δήμαρχος Χανίων σημείωσε μεταξύ άλλων πως η πρωτοβουλία έγινε προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα των υποδομών της πόλης αλλά και για να γίνει και μια καταγραφή συμπεριφοράς των δημοτών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο κ. Βάμβουκας πάντως ήταν ιδιαίτερα καυστικός σχολιάζοντας την ανακοίνωση που έδωσαν στην δημοσιότητα οι «Ποδηλάτρεις», σημειώνοντας πως είναι προσβλητικό για τον θεσμό του δημάρχου να γίνονται τέτοιου είδους αναφορές από κάποιους που εμφανίζονται να εκπροσωπούν συλλογικότητες χωρίς μάλιστα να υπογράφουν με τα ονόματα τους και να έχουν την ευθύνη των λόγων τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τέλος ο δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες των χώρων σταθμεύσεις αλλά την δωρεάν παραχώρηση παρκινγκ στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων καθώς και το αστικό ΛΤΕΛ για την συμμετοχή του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από την πλευρά της η πρόεδρος του σωματείου των ΑμεΑ κα Αμαλία Μπασιά, είπε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η προσβασιμότητας σε όλα τα επίπεδα και για όλες τις κατηγορίες των ατόμων με αναπηρία. Σημείωσε πως το πρόβλημα με τις δυσκολίες στην πρόσβαση είναι μεγαλύτερο εκτός της πόλης των Χανίων. Παράλληλα τόνισε πως οι και οι συμπεριφορές των ίδιων των συνανθρώπων μας που δεν προστατεύουν τους ανάπηρους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τέλος από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Λυμπινάκης είπε πως με το προσωπικό που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί όχι μόνο σήμερα αλλά σε καθημερινή βάση να διευκολύνει τα άτομα με αναπηρία και επεσήμανε πως στόχος είναι οι οδηγοί να αποκτήσουν σωστή οδηγική συμπεριφορά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

zarpanews.gr

One thought on “Αφιλόξενη πόλη για άτομα με αναπηρία | Πορεία με αμαξίδια και καροτσάκια με πρωτοβουλία του δήμου | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook