Αφιερωμένη στον αγώνα υποστήριξης των παιδιών που νοσούν από καρκίνο, η 23η αγωνιστική

αφιερωμένη-στον-αγώνα-υποστήριξης-τω-239230

Η Super League για έκτη συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας στις 15 Φεβρουαρίου, στηρίζει το έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και του Συλλόγου Γονέων Παιδιών Πασχόντων από Κακοήθη Νοσήματα «ΛΑΜΨΗ», και αφιερώνει την 23η Αγωνιστική της SUPER LEAGUE, στις 20, 21 & 22/02/2015, στον αγώνα υποστήριξης των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τη δυνατότητα κοινωνικής και οικονομικής προσφοράς από όλους εμάς για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών αυτών καθώς και για την ηθική συμπαράσταση στις οικογενειές τους.

Η εκστρατεία αυτή συμβάλλει στον αγώνα που δίνουν οι παραπάνω σύλλογοι οι οποίοι βασίζονται σημαντικά στην εθελοντική εργασία και στην ευαισθητοποίηση όλων μας. Η Super League θέλει να συμβάλλει στην υπεύθυνη ενημέρωση των φιλάθλων για τον παιδικό καρκίνο προωθώντας το κεντρικό μήνυμα: ‘Ο Καρκίνος της Παιδικής Ηλικίας Μπορεί να Ιαθεί.’.

«Η διοργανώτρια αρχή στηρίζει –για έκτη συνεχόμενη χρονιά- το έργο της «ΦΛΟΓΑΣ» και της «ΛΑΜΨΗΣ». Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τον παιδικό καρκίνο είναι μια πράξη ουσίας, γιατί κάθε ζωή που μπορεί να σωθεί είναι σημαντική. H Super League επιδεικνύει κοινωνική υπευθυνότητα και επιθυμεί να μεταδώσει ένα μήνυμα ελπίδας προς όλους: Ας στηρίξουμε όλοι, ηθικά και υλικά, το έργο των συλλόγων γονέων «ΦΛΟΓΑ» και «ΛΑΜΨΗ», καθώς και όλων των φορέων που αγωνίζονται κατά του παιδικού καρκίνου», δήλωσε ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος.

Από τη δική τους πλευρά, η πρόεδρος της «Λάμψης» κα. Άρτεμις Ασλανίδου και η πρόεδρος της «Φλόγας» κα. Μαρία Τρυφωνίδη τόνισαν: «Η Super League για έκτη συνεχή χρονιά στέκεται στο πλευρό μας και μας δίνει τη δυνατότητα να στείλουμε μέσα από τους αγωνιστικούς χώρους στην 23η αγωνιστική της , το μήνυμα πως «ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί». Η άμεση ανταπόκριση της Super League και η ευαισθησία με την οποία προβάλλει το μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας του αγώνα μας, μας ενδυναμώνει και ενισχύει το έργο ζωής των συλλόγων μας, ενώ παράλληλα αναδεικνύει γι” άλλη μια φορά, το κοινωνικό πρόσωπο του χώρου του ποδοσφαίρου. Σας ευχαριστούμε που είστε αρωγοί στις προσπάθειές μας!».

Στην χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 – 300 παιδιά. Το 70% από αυτά με εξειδικευμένη θεραπεία κερδίζει τη μάχη για ζωή. Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη, ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Γι αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία: στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο αλλά και στη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Η ΛΑΜΨΗ και η ΦΛΟΓΑ (Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα) είναι σύλλογοι γονιών παιδιών που νόσησαν από κακοήθες νόσημα. Όλοι αυτοί οι γονείς μετά την προσωπική τους εμπειρία, ένωσαν τις δυνάμεις τους και αγωνίζονται πια για κάθε νέο παιδί που θα φιλοξενηθεί σ” ένα παιδογκολογικό τμήμα. Αγωνίζονται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα του παιδιού με καρκίνο, στηρίζοντας παράλληλα και την οικογένειά του.

Η παγκόσμια ημέρα για τον παιδικό καρκίνο – 15η Φεβρουαρίου – έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν, αγωνιζόμενα για την ίδια τους τη ζωή. Οι Σύλλογοι «Φλόγα» και «Λάμψη» βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες, μοιράζονται τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους. Προσπαθούν να ενημερώσουν σωστά τη κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσουν τις προκαταλήψεις.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί. Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση.

Τα παιδιά με καρκίνο έχουν την ανάγκη όλων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook