Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν βίασαν γυναίκες και σκότωσαν παιδιά στην Κουντούζ

αφγανιστάν-οι-ταλιμπάν-βίασαν-γυναίκ-291368

Αφού κατέλαβαν την Κουντούζ με μια επιχείρηση-αστραπή, την Δευτέρα, οι Ταλιμπάν είπαν ότι θα εφαρμόσουν στην πόλη τη σαρία (τον ισλαμικό νόμο) και «θα διατηρήσουν την τάξη» όμως στην πραγματικότητα έκαναν ακριβώς το αντίθετο

Οι Ταλιμπάν έσπειραν τον τρόμο, βιάζοντας γυναίκες και δολοφονώντας ομαδικά πολίτες και αστυνομικούς, στην πόλη Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν όταν την κατέλαβαν στις αρχές της εβδομάδας, υποστηρίζει η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Διεθνής Αμνηστία βασιζόμενη σε μαρτυρίες κατοίκων που πρόλαβαν να φύγουν.

Οι ισλαμιστές αντάρτες «βίασαν γυναίκες και σκότωσαν τους οικείους τους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, ενώ σκότωσαν επίσης στελέχη της αστυνομίας και στρατιώτες» αναφέρει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες αφότου ο στρατός του Αφγανιστάν ανακατέλαβε μεγάλο μέρος της πόλης.

Αφού κατέλαβαν την Κουντούζ με μια επιχείρηση-αστραπή, την Δευτέρα, οι Ταλιμπάν είπαν ότι θα εφαρμόσουν στην πόλη τη σαρία (τον ισλαμικό νόμο) και «θα διατηρήσουν την τάξη» όμως στην πραγματικότητα έκαναν ακριβώς το αντίθετο. «Δεν ξέρω πραγματικά ποιος μπορεί να μας βοηθήσει» είπε μια ακτιβίστρια την οποία επικαλείται η Διεθνής Αμνηστία. Η οργάνωση καταγγέλλει επίσης ότι οι Ταλιμπάν βίασαν ομαδικά μια μαία στο νοσοκομείο της Κουντούζ και κατόπιν την εκτέλεσαν, μαζί με μια συνάδελφό της, καθώς τις κατηγόρησαν ότι «παρείχαν υπηρεσίες αναπαραγωγής».

Εμψυχωμένοι προφανώς από τη νίκη τους επί του αφγανικού στρατού, οι Ταλιμπάν συνέταξαν επίσης «καταλόγους με πρόσωπα προς εκτέλεση», στους οποίους περιλαμβάνονταν τα ονόματα ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δημοσίων υπαλλήλων και δημοσιογράφων. Βρήκαν τις διευθύνσεις τους στα αρχεία του τοπικού παραρτήματος της υπηρεσίας πληροφοριών, αφού κατέλαβαν το κτίριο.

Οι Ταλιμπάν, που κυβέρνησαν το Αφγανιστάν από τον Σεπτέμβριο του 1996 μέχρι το φθινόπωρο του 2001, συνήθιζαν να εκτελούν πολίτες για όποιο «έγκλημα» θεωρούσαν ότι παραβιάζει τον ισλαμικό νόμο. Πολλές εκτελέσεις γίνονταν δημοσίως, όπως για παράδειγμα των γυναικών που λιθοβολούνταν με την κατηγορία της μοιχείας.

Πηγή: Protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook